Selbu Kommune kan ha gått glipp av flere millioner ved salget av Nestved 1. Etter det Nea Radio kjenner til ble det ikke åpnet for en ordinær budrunde.

Det var den 15. september det ble kjent at Selbu Kommune hadde solgt de 19 leilighetene til Knut Eidem for 7.500.000 kroner.

Nea Radio ba da kommunedirektøren, Oddveig Kipperberg, om mer informasjon om salgsprosessen og om det eventuelt var en budrunde.

Kipperberg svarte følgende på sms til Nea Radio: «Det var en ordinær budprosess. Jeg kan ikke gi nærmere innsyn i denne».

Snudde om innsyn

Etter at Nea Radio ba om innsyn har Kipperberg nå snudd og kan fortelle at det hadde kommet inn to bud, men ønsker ikke å kommentere saken ut over dette:

  • Første bud kom inn 24.08.2023 klokka 12.41: 7.500.000,- kroner.

  • Andre bud kom inn 25.08.2023 klokka 14.58: 7.500.000,- kroner.

Kipperberg skriver i en mail til Nea Radio:

– Ved fristens utløp var det ikke innkommet flere bud og første budgiver ble da valgt. Alle interessenter ble informert om budene som var innkommet. Også budgiver 2 var informert om at det forelå et allerede innkommet bud på samme beløp.

Edit: Etter at Nea Radio publiserte saken, ønsket kommunedirektør Oddveig Kipperberg likevel å utdype mer rundt hvordan budrunden foregikk. I en e-post til Nea Radio, som også har gått ut til alle medlemmene i kommunestyret, skriver hun følgende:

«For alle eiendommene ble høyeste bud valgt. For en av eiendommene var det to like bud. Begge budene var skriftlige og stod i 48 timer. Det kom ikke flere bud før budfristens utløp. Her var det ikke saklig grunnlag for annet enn å velge den som gav budet først. Budgiver nummer to ble gjort oppmerksom på at det var et tidligere bud på samme beløp og ble oppfordret til å legge på minst 1,- kroner. Det skjedde ikke selv om det var god tid (altså 48 timer) til å områ seg.»

Ordinær budrunde

Nea Radio er gjort kjent med hvem den andre budgiveren er, men vedkommende vil ikke svare på våre spørsmål da han er underlagt tausetsplikt av kommunedirektøren.

Vi har snakket med eiendomsmegler Jonas Sønnesyn i Lokalmegleren & Partners, som har god kjennskap til boligmarkedet i Selbu.

Og mens kommunedirektøren sier dette har vært en ordinær budrunde, sier eiendomsmegleren dette på generelt grunnlag:

– I en ordinær budrunde burde eiendommen vært offentliggjort slik at alle som vil kan gi et bud, sier Sønnesyn. Han påpeker at i en budrunde bør alle budgivere få tydelige frister slik at den som kjøper objektet er den som har det høyeste budet.

Ut fra de opplysningene Nea Radio har fått, skal ikke budrunden ha foregått helt slik.

Lav kvadratmeterpris

På spørsmål om han synes at 7.500.000 kroner for 19 leiligheter er riktig pris, svarer Sønnesyn at han ikke har kjennskap til leilighetene, men at prisen virker noe lav.

– Prisene varierer veldig i Selbu, sier Sønnesyn.

Han sier at de billigste leilighetene normalt går for 25.000 kroner per kvadratmeter, noe som ville gitt en pris på 1.250.000,- for en leilighet på 50 kvadratmeter.