Rørosmat er en av fire nominerte til Innlandets Matpris for 2016.

Folket bestemmer hvem som skal vinne Innlandets Matpris 2016! De fire finalistene som er nominert og har gått videre til finalen er Rørosmat, Helen Davey, Louise Gjør og Charlotte Mohn Gaustad.

Sparebanken Hedmark og Hedmark Bondelag setter fokus på matproduksjon i Innlandet, og har sammen opprettet prisen Innlandets Matpris. Prisen deles ut under Midt i Matfatet i Vikingskipet 23. oktober 2016.

Tidligere i høst ble publikum oppfordret til å foreslå kandidater til prisen, og det kom inn så mange som 24 forslag. Forslagene hadde et solid spenn, fra rene matprodusenter, via nettverk innen produksjon og salg, til gårdsutsalg og serveringssteder.

Fra rekken av forslag ble fire kandidater valgt ut av representanter fra Sparebanken Hedmark og Hedmark Bondelag. Kandidatene oppfyller ett eller flere av følgende kriterier:

Fremmer mat og landbruket på en positiv måte

Er nyskapende, fremtidsrettet og viser innovasjonsevne

Er en god ambassadør og bidrar til økt optimisme og rekruttering i næringen

Har forankring i Innlandet med fokus på lokalprodusert mat.

- Denne nominasjonen kom som en gledelig helgeoverraskelse, sier daglig leder i Rørosmat SA, Kristin Bendixvold.

- Vi hadde hørt rykter om at vi var nominert til en pris, men var ikke klar over hvilken før på lørdag. Det å da få høre at det var Innlandets Matpris 2016 var stort! Innlandet bugner av knakende gode matprodusenter og produkter, og er utrolig viktig for norsk matproduksjon.

Nå er det utelukkende opp til publikum hvem som skal vinne prisen. Stemmegivningen er i gang, og den foregår fram til tirsdag 18. oktober.

I fjor var det gulrotprodusent Valborg Alhaug i Stange som vant prisen, etter alt hun har oppnådd med Valborgs gulrøtter - inkludert nyvinningen regnbuegulrøtter.

"Nominasjonen i seg selv er en stor annerkjennelse og her er det mange sterke kandidater, men selvsagt hadde det vært stor stas om Rørosmat gikk til topps", sier en smilende Bendixvold. "Vi oppfordrer derfor alle som synes vi fortjener innlandets matpris 2016 til å gå inn og stemme på Rørosmat SA".

Du kan avgi din stemme her: https://www.sparebanken-hedmark.com/svar/til/101