– Færre kansellerte fly ved Avinors lufthavn på Røros gir betydelig forbedret regularitet i november. Når en i tillegg tar med seg at Widerøe nå flyr flere flygninger per uke enn tidligere, er tallene i realiteten enda bedre, skriver lufthavnsjef Gudbrand Rognes i en pressemelding.

Når det gjelder antall passasjerer, fløy 2294 reisende via Røros lufthavn i november, en vekst på 1,3 prosent målt mot samme periode i fjor.

For året som helhet ut november er antallet reisende 23764, opp 8 prosent målt mot de samme 11 månedene i 2018.

I desember 2018 reiste 2330 passasjerer til og fra Røros med fly – holder tallet seg i årets desember måned passeres 26.000 reisende.

– Det er tall en må tilbake til Braathens-tida for å finne, Widerøe leverer svært gode resultater og økt nytte for samfunnet i vår region, skriver Rognes.

På utviklingssida satses det på grønnere luftfart.

Rognes sier at Avinor-konsernet deltar aktivt i luftromsprosjektet Green Flyway, hvor et av delmålene er å etablere et testområde for blant annet elektriske fly.

– Kanskje får vi snart se el-fly i lufta over Bergstaden, sier han og oppfordrer samtidig alle som planlegger å fly droner om å sette seg inn i gjeldende retningslinjer og regelverk.

Artikkelen fortsetter nedenfor bildet

Drone i lufta over Røros, med klarering fra kontrolltårnet Foto: Gudbrand Rognes

Rognes kommer med et sikkerhetstips fra kontrolltårnet ved lufthavna på Røros, som drives av Avinor Flysikring AS:

– Nettsiden www.dronelek.no inneholder gode tips til alle eiere og brukere av droner. Les deg opp på gjeldende regelverk og ta kontakt med kontrolltårnet eller lufthavna på Røros dersom du har spørsmål vedr. droneflyging. Om du planlegger å gi drone i julegave, er det viktig å sørge for at mottageren får informasjon om korrekt bruk av dronen.