Aasen Sparebank, Nidaros Sparebank (tidligere Klæbu Sparebank), Selbu Sparebank, Stadsbygd Sparebank og Ørland Sparebank er trønderske Eika-banker som nå forlater Eika-konsernet. Det skriver Dagens Næringsliv (DN).

I sommer ble det holdt en ekstraordinær generalforsamling for å forsøke å komme til en løsning, men det viser seg nå at konflikten likevel ender med at ti utbryterbankene, fem fra Trøndelag, gjør alvor av å gi opp Eika.

– Nå jobber vi utelukkende med å stable en helt ny allianse på bena, sier Bjørn Asle Hynne, administrerende direktør i Aasen Sparebank og talsperson for det nye samarbeidet kalt Lokalbankalliansen, til DN.

Bjørn Asle Hynne, administrerende direktør i Aasen Sparebank, er talsmann for de ti utbryterbankene. Foto: Aasen Sparebank

Hovedkontor i Trondheim

– Lokalbankalliansen vil få hovedsete i Trondheim, hvor vi nå starter å lete lokaler for et hovedkontor, sier administrerende direktør i Aasen Sparebank Bjørn Asle Hynne til Trønder-Avisa.

Prosjektleder

Avisa skriver også at banksjef Ben Roger Elvenes fra Sparebanken DIN i Bø i Telemark er ansatt som prosjektleder i Lokalbanksamarbeidet AS. Han skal lede den nye bankalliansen gjennom etableringsfasen og få alle formaliteter på plass. Målet er at den nye lokal- og regionalbankalliansen skal være i gang fra utgangen av 2021. Da går også samarbeidet med Eika-alliansen ut for de ti utbryterbankene.

– Nye tider krever nye forretningsmodeller. Vi har nå stiftet selskapet, og etablerer det med hovedadresse Trondheim. Vi bemanner det i første omgang med to årsverk, sier Hynne til Trønder-Avisa. Han blir styreleder i selskapet.

Ifølge Hynne kan en ellevte bank komme til å slutte seg til den nye Lokalbankalliansen, da Ofoten Sparebank og Sparebank 68° Nord forhandler om fusjon og vurderer overgang til den nye bankalliansen. Denne banken dekker Ofoten, Sør-Troms, Lofoten og Vesterålen.