Turnéteatret i Trøndelag gjester Selbu og Røros med forestillingen Farfarfortellinger 4. og 5. mars – lokale mannskor med på scenen!

Hvor mye betyr dine besteforeldres valg for ditt liv? Dette spørsmålet er sentralt når skuespiller Evy Kasseth Røsten og fiolinist Gjermund Larsen entrer scenen med teaterforestillingen Farfarfortellinger. Med seg på scenen i Bell Amfi har de mannlige sangere fra Selbu Korensemble og i Storstuggu er det Røros Sangforening som bidrar.

Den røde tråden i forestillingen er Edvin Kristian Røsten, gruvearbeider og fiolinist, og Evys farfar. Edvins historie begynner i Folldal i 1921, der han vokser opp sammen med ni søsken i en familie som er like mye gårdbrukere som de er gruvearbeidere. Evy følger farfarens spor til Svalbard, der Edvin jobber i kullgruver i fire år, via Trondheim, der han er med på å bygge Elgeseter bru, til Malm, der han til slutt slår seg ned som gruvearbeider og alenefar med ansvar for fem barn.

En forestilling som handler om gråsonene mellom løgn og sannhet, om familie og familiens subjektive historiefortelling, om svik og tilgivelse.

Forestillingen er regissert av den prisbelønte regissøren Kjersti Haugen og har urpremiere den 27. februar i Verdal. Farfarfortellinger sendes deretter på turné over hele Trøndelag. Vi har en rekke lokale mannskor med oss på turneen. Korene dukker opp på scenen mot slutten av forestillingen med sangen ”Farvel du gamle gruve” og bidrar til en sterk og vakker avslutning på stykket. Vi er veldig glade for at Selbu korensemble og Røros sangforening har tatt utfordringen på strak arm!

MEDVIRKENDE:

Idé: Evy Kasseth Røsten

Regi: Kjersti Haugen

Manus: Ingrid Weme Nilsen

Musikk: Gjermund Larsen

På scenen: Evy Kasseth Røsten og Gjermund Larsen

Visuell utforming og kostymer: Unni Walstad og Dorte Walstad

Lysdesign: Simen Høy Aasheim

Gjermund Larsen – en av Norges beste folkemusikere med på laget.

Uvanlige evner, innlevelse og stor ydmykhet er ord som har blitt brukt for å beskrive fiolinisten Gjermund Larsen.

”Han gjør det kompliserte forståelig og det enkle rikt. Mykt og plastisk, eller rytmisk halsbrekkende – Gjermund Larsen spiller så selvfølgelig. Så ledig og liketil. Likevel lodder han dybden. Uansett om han spiller tradisjonelt eller eksperimentelt, er han der hvor en musiker skal være; i kjernen. Inne i musikken. Slik at den når ut. Slik at den kan glede oss andre.

Da jeg en gang skulle introdusere Gjermund Larsen på en konsert, siterte jeg feil og sa: “Han ser ut som Gud og spiller som Jesus”. Det skulle selvsagt vært omvendt.” - GABRIEL FLIFLET, musiker og arrangør av folkemusikkonserter