– Avtalen innebærer at vi skal levere det de trenger av kjøtt, innenfor kategorien storfe, småfe og gris, sier daglig leder i Røroskjøtt AS, Kjell Ove Oftedal.

I tillegg skal Røroskjøtt AS og Britannia samarbeide om produktutvikling.

– Og det er kanskje noe av det mest spennende med avtalen: at vi får lov til å jobbe med de aller beste kokkene i Norge og verden med produktutvikling, sier Oftedal.

Vil bety flere arbeidsplasser

Britannia stengte sommeren 2016 for en omfattende, treårig totalrenovering og gjenåpner første april 2019, som et internasjonalt femstjerners hotell.

– Hvordan er det å få i havn en slik avtale?

– Det er veldig godt. Kjøttbransjen er en tøff bransje med stor konkurranse, og det er kamp om slike samarbeidsavtaler. Så vi er veldig fornøyde, sier Oftedal.

Dette vil ha ringvirkninger lokalt, forteller han.

– Det er ingen tvil om at avtalen vil bety en økt omsetning og flere arbeidsplasser på Røroskjøtt. Vi vil levere jevnt og trutt til et stort hotell som har mange restaurantkonsept, og når vi skal levere såpass store volum vil vi måtte øke bemanning i produksjonen på Røroskjøtt.

Hotellet vil ha seks ulike restaurantkonsept når det åpner.

– Fra spennende, uformelle mat- og drikketilbud, til kokkekunst på aller høyeste nivå i Speilsalen, skriver de i en pressemelding.

Valgte Røroskjøtt på grunn av kvaliteten

Kjøkkensjef på Britannia Hotel, Christopher Davidsen, er en av landets mest meritterte kokker, og sier til Adresseavisen at de har valgt Røroskjøtt fordi kvalitet er viktig.

– De holder det nivået vi er på utkikk etter, og det at det er en relativt liten bedrift, gjør at vi kan få den servicen vi ønsker, sier Davidsen til avisa.

Røroskjøtt AS er et heleid datterselskap av Røros Slakteri AS. I forrige måned signerte Røros Slakteri AS en samarbeidsavtale med Fatland AS, som gjelder for ti år og har en verdi på en milliard kroner.