Karin Løvendahl Mogstad og datteren Selma Løvendahl Mogstad har skrevet bok om noe så alvorlig som spiseforstyrrelse.

Bakgrunnen er at datteren Selma utviklet denne sykdommen, og i boka skriver de om sykdommen. Tirsdag denne uken var de i Tælet kultursal i Selbu for å snakke både til barn, ungdom og voksne om sykdommen. Mor Karin, som også er lege forteller at dette er en lang historie og det ble en liten aha opplevelse å være pårørende til et barn som får spiseforstyrrelser.

- Jeg håper å bidra til å spre håp og mange tror at man ikke kan bli frisk av spiseforstyrrelser, og jeg håper vi kan gi mer kunnskap og vise folk at det er mulig å bli frisk og bidra til mer åpenhet rundt temaet, sier Selma Løvendahl Mogstad.

Karin Løvendahl Mogstad og datteren Selma Løvendahl Mogstad snakket om spiseforstyrrelse sammen med Sara Kveli Skjervø i Tælet kultursal i Selbu Foto: Odd Arne Halaas

Håper å knuse myter

Selma sier det er en grusom jobb for å bli frisk, men at det er fullt mulig.- Nå lever jeg helt normalt og klarer å spise helt vanlig uten at jeg tenker på mat bortsett fra at jeg er sulten eller mett, sier Selma

Karin sier at de jobber for å knuse en del myter rundt spiseforstyrrelser om bakgrunn, hvordan man ser ut, at det bare er unge jenter osv som blir rammet av dette. På den måten håper også hun at det skal bli letter å snakke om.

Hør hele intervjuet med Karin og Selma Løvendahl Mogstad her: