Store reaksjoner

– I løpet av helga kom det frem ny informasjon, som skapte store reaksjoner blant de mange giverene, det sier Bjørn Kjetil Hellestræ, Daglig leder hos SpareBank 1 Spleis AS til Nea Radio. - Vi valgte derfor å sette aksjonen på pause.

Hellestræ kan fortelle at situasjonen har vært litt mere komplisert; -Før helga hadde vi fem spleiser til Bamsegutt. Sånn det ser ut nå , så vil f av de bli tilbaketrekt. Dette er ifølge Hellestræ fordi at de fire innsamlerne ønsker å få sine spleiser slettet. -Alle som har gitt til de fire spleisene vil få tilbake pengene enten de vil eller ei. I følge Hellestræ skal det totalt dreie seg om rundt 240 000,- som nå blir tilbakeført til sine givere.

Ikke uvanlig

– Det er ikke vanlig at spleiser blir pauset, men heller ikke uvanlig. Når vi ser at det kan være for lite eller mangelfull informasjon så kan vi velge å pause innsamlingen, sier Hellestræ. -Vi har stor forståelse for at mange kan føle at de har gitt til spleisen på feil grunnnlag. Derfor skal de som vil få tilbake pengene sine om de ønsker; - men dette er en stor spleis med over 16 000 givere så vi må få laget et system hvor alle skal få tilbud om å få tilbake pengene sine. De som har deltatt på innsamlingen skal i følge Hellestræ ha fått mail om dette fra Spleis. Den største spleisen som nå nærmer seg fire millioner ble gjenåpnet på mandag kveld.

Hør intervjuet her: