Det ble et nært og personlig møte med Johan Nygaardsvold i Ole Morten Storhaugs skikkelse i bygdemuseet i Selbu sist onsdag. Stykket er dramatisert av Ole Morten basert på Nygaardsvolds egne tekster.  Både brev, dagbøker og memoarer har blitt lest og tolket av skuespilleren som spør om man kanskje kan si noe om samtida ved å se tilbake på fortida. - Og så skjer det.  Johan Nygaardsvold svarer. Det blir en dialog mellom husmann og embetsmann, en kamp mellom kolleger en frustrasjon over kryptiske memoarer, og - et kjærlighetsbrev.

Alle som har opplevd Ole Morten på ei scene vet at når han gir seg i kast med en rolle så gjør han det med hele seg - 100 %. Og denne forestillingen er ikke noe unntak. Han har igjen bevist at han mestrer skuespilleryrket, og vi er sikker på at han vil nå sine mål om å bli profesjonell skuespiller. Ole Morten går nå på teaterhøgskolen i Helsinki i Finland og har gjort unna det første året. Sommerferien tilbringes i Selbu, men han tar nok ikke helt fri fra studiene. Shakespeare står nemlig på programmet til høsten så litt "snusing" på det stoffet blir det nok.

Johan Nygaardsvold - eller forestillingen om demokratiet har vært et samarbeidsprosjekt mellom Ole Morten S. Storhaug og Johan Nygaardsvold museum ved Birgitta Òden. De fire første forestillingene ble vist i museet i Hommelvika i forbindelse med Arbeiderfestivalen på mai.