Røros formannskap vedtok torsdag enstemmig en uttalelse der de uttrykker dyp bekymring over prosessen om salg av Røros Rehabiliteringssenter.

- Formannskapet opplever at Røros komme er ført bak lyset av LHL og støtter arbeidet om å overta rehabiliteringssenteret, men opplever at LHL går bort fra fra lovnader gitt ordfører og rådmann. Området er regulert til formål helse- og omsorg, og en eventuell omregulering til annet formål er helt uaktuelt, heter det i uttalelsen.

LHL har fått inn bud på lokalene

Bakgrunnen for uttalelsen er at rådmann Bernt Tennstrand torsdag informerte formannskapet om at LHL har fått inn et bud fra en kjøper som vil overta LHL-lokalene på Røros. Budet går ut fredag.  Dette vakte sterke reaksjoner i formannskapet i dag. Tennstrand opplyste at den aktuelle kjøperen skal drive med samme type aktivitet som i dag.

- Vi fører oss ført bak lyset. Dette er uryddige forhandlinger med en kommune som opptrer seriøst, sa rådmann Bernt Tennstrand som informerte om at kommunen hadde et møte med LHL for to uker siden.

- Ufattelig

Varaordfører Bjørn Salvesen sa at det virker som LHL har talt med to tunger i denne saken.

- Dette er ufattelig skuffende og jeg er kjempeforbanna. Dette er useriøst og LHL driver dobbeltspill, sa Salvesen.

Anne Grete Beck Andersen fra Arbeiderpartiet sa at LHL bruker kommunen som brekkstang når de skal selge.

Sjokkert

- Dette sjokkerer meg og er vondt å høre, sa Røroslistas Reidun Roland som også er æresmedlem i LHL.