Marit Aasen og sønnen Peder Aasen Knudsen fra Stavanger, har vært i Hessdalen denne uken for å speide etter de mystiske lysene.

Peder (17) er litt over gjennomsnittet interessert i Hessdalsfenomenet og har lest og sett mange filmer og videoer om mysteriet.

Observasjon

– Vi planla derfor å dra hit på vinterferie, sier Marit som legger til at Peder fikk en guidet skutersafari i Hessdalsfjellene i julegave.

Og det var på denne safarien, tirsdag kveld, de fikk se lysene.

– Det var et svært skarpt lys - mye sterkere enn månen, som beveget seg over himmelen før det plutselig forsvant like plutselig som det dukket opp, sier Peder og mener det hele stod på i to - tre minutter.

Første tur til Trøndelag

De to siddisene har aldri før vært på disse kanter av landet og enkelte i omgangskretsen deres stusset litt over valget av feriemål.

– Folk synes jo det var et litt rart å dra helt fra Stavanger til Hessdalen i vinterferien for å se om vi kunne se lyset, sier Marit.

Men de lover at det blir flere turer. Peder har sine klare teorier om hva fenomenet er.

– Jeg tror det er romvesener som har tatt seg en tur hit for å lære mer om menneskeheten, og vil sende informasjon fra andre galaksewr og sivilisasjoner, tror Peder.

– De vil lære litt om vår planet.

Hør intervju med Marit og Peder her: