Det var i slutten av oktober at Næringsforeningen i Værnesregionen (NiV) avholdt Forsprangskonferansen og Næringslivets oktoberfest på Hell. På arrangementet ble det delt ut en rekke priser, både til individer og bedrifter.

En av prisene som ble delt ut var "Årets ungkraft", og skulle bli delt ut for første gang. Prisen tildeles ungdom mellom 15 og 20 år. Kriteriene som var lagt til grunn, var at vedkommende måtte ha skapt noe betydningsfullt i lokalsamfunnet, positivt engasjement i næringslivet, ha grunnlag for nye verdiskapninger og være en positiv ressurs i arbeidsmiljøet.

Vinner av #ungkraft-prisen ble 16 år gamle Håkon Storflor fra Sona.

- Synes det var veldig artig å få pris. Jeg har alltid arbeidet litt, og la ut på Facebook når jeg ble 16 år og fikk lappen, og da ble det litt arbeid, sier Håkon.

Traktor for konfirmasjonspengene

Håkon utenfor melkebua på Kilnes Gård, den første av sitt slag i Norge. Foto: Henrik Einangshaug

I august fylte odelsgutten på Kilnes Gård 16 år, og det tok ikke lang tid før Håkon hadde førerkortet for traktor i lomma. Ikke lang tid etter sto en traktor med Håkons navn på på gårdsplassen, en traktor han kjøpte for konfirmasjonspengene, og litt til.

16-åringen forteller han alltid har likt å jobbe, noe foreldrene Karoline og Odd Magne bekrefter. Og jobb, det skulle det bli mer av med traktor.

- Har lagt det ut på Facebook, og da ble det litt forskjellig. Både rundballkjøring, riving av hus, så har jeg fått fast kontrakt med bygdeservicen på Stjørdal med brøyterute på Stjørdal.

Hvordan synes du det er å drive med brøyting?

- Jeg synes det er veldig artig å brøyte, og fint å gjøre. Blitt så rastløs av meg, så det er artig og fint å gjøre.

Og dersom det skulle være noen tvil. Håkon vil gjerne høre fra deg som har behov for hjelp.

- Jeg kan ta på meg både med og uten traktor. Alt mulig rart!

Hør hele intervjuet med den unge gründeren i lydfilen under.