- Dette er vi kjempeglad og stolt av. I uke 34 mottar Stjørdal rekordmange doser! Vi får 1320 Pfizerdoser og 3200 Modernadoser, så samlet 4720 doser, opplyser vaksinekordinator Stina Mostervik og ass. kommuneoverlege Yogindra Samant.

Økt leveranse med doser – viktig at folk møter til oppsatt tid.

- Det er mange doser som skal settes de neste ukene og vi er helt avhengig av at folk møter til oppsatt tid. Så unngår vi merarbeid og risikoen for at vaksinedoser blir dårlig. Vi har per nå ikke drop-in for vaksineringen i Stjørdal, sier Mostervik.

Fremskynding av dose 2

Personer som er satt opp for andre dose til og med uke 42 kan få framskyndet timen sin, dette gjør du ved å gå inn på Helsenorge.no –> Timeavtaler -> Bestill time –> Vaksinering

Du kan kontakte vaksinetelefonen mellom klokken 09.00-11.00 samt 13.00-14.30 for å få hjelp til å booke om timen.

Mulig å få Moderna som dose 2

- Hvis man fram velger å fremskynde timen for dose 2, kan det være at du får Modernavaksinen. Vaksinene fra Pfizer og Moderna er veldig like og bygger på samme teknologi, begge har vist seg å være svært effektive med > 90% beskyttelse etter 2. dose, og har milde bivirkninger. Det er trygt å ta andre dose med Moderna selv om man har tatt første dose med Pfizer, sier Samant.

Utvider åpningstiden for vaksinetelefonen - Vi har utvidet åpningstiden for vaksinetelefonen. Framover vil åpningstiden være 09.00-11.00 og 13.00-14.30, mandag til fredag. Selv med utvidet tid kan det fortsatt bli noe venting, så vi ber om tålmodighet og at man sjekker hjemmesiden først, det ligger mye informasjon der, sier Mostervik.