Etter kommunestyret i Malvik vedtok å utsette behandlingen av E6-saken under mandagens kommunestyremøte er det enda ikke avgjort om planene for veien blir godkjent eller ikke. Men flertallspartiene er i dialog med Nye Veier, noe som kan resultere til en ny skisse som begge parter kan stille seg bak. En av de som håper på at utsettelsen kan være et steg i en positiv retning er leder i Næringsforening i Værnesregionen, John Uthus.

Saken fortsetter etter radiointervjuet

- Jeg tenker det er mye bedre at det ble utsatt enn at det ble et nei. Vi har store forventninger om at både Malvik kommune og Nye Veier klarer å bli enige om en løsning som alle synes er bra for fremtiden, sier Uthus.

Stor betydning for lokalt næringsliv

Det betyr mye å få på plass avtalen, ikke bare med tanke på å få en ny vei, det vil også føre til økt verdiskapning i de ulike kommunene involvert.

- Det er tross alt 12 milliarder i utbygning om vi regner med hele strekningen fra Ranheim til Åsen. Det er klart det betyr mye for lokalt næringsliv som skal være med på utbygningen, forklarer Uthus.

- Deretter er det også viktig for regionen – at vi knytter regionen sammen gjennom strekningen, som en dyktig og arbeidskraftig region, legger han til.

Signal om et positivt utfall

Tidligere har Nye Veier utalt at det ville bli vanskelig å møte Malvik kommune på noen av kravene, men nå er altså partene i dialog for å finne en løsning. Uthus har noen tanker om hvorfor:

- Man blir bare nødt til å komme til en enighet. Malvik sitt lokaldemokrati har gitt beskjed om at vi må ha en løsning som vi kan leve med i fremtiden, også med tanke på støy og de inngrepene det representerer. Samtidig vet vi at det er lite sannsynlig med en tunell-løsning, da er det eneste kompromisset at vi har ordentlig støyskjerming. Og det kommer Nye Veier nå å legge frem som forslag, forteller han.

- Jeg forventer nesten et positivt utfall, og det er et signal om det. Jeg har stor tro på at kommunen og Nye Veier blir enige, slik at vi kan få stukket spaden i jorden uten noen videre forsinkelser, avslutter han.