Malvik kommune har til nå koronavaksinert sine innbyggere på Bruket kulturhus, men det blir det nå slutt på. Onsdag 31. mars settes siste vaksinedose på kulturhuset, og fra og med 6. april skal kommunens innbyggere til Malvik Senter for å få sine doser med koronavaksine.

- Det tror jeg blir veldig bra, for da kan vi øke kapasiteten litt, og det er forventet at vi skal få flere vaksiner etter hvert, så det blir veldig gunstig, sier vaksinekoordinator i Malvik Kommune, Anita Arnufsdatter Valen.

Slutt: Straks er det slutt på vaksineringen ved Bruket Kulturhus. Foto: Henrik Einangshaug

Større lokale

Selv om det fortsatt gjenstår noen dager med vaksinering på Bruket kulturhus, er kommunen allerede godt i gang med å få det nye lokalet klart til etter påske. Vaksineringen vil foregå i lokalene Kongshaugen brukthandel har holdt til i, innerst inne i 1. etasjen på senteret. I lokalet er det større plass både til oppbevaring av utstyr, og man får økt opp fra dagens kapasitet på 30 plasser.

- Sånn som vi har satt det opp nå, så har vi plass til cirka 50, sier Valen.

Et større lokale vil komme godt med i tiden som kommer, for selv om mye fortsatt er usikkert, forventes det å komme flere vaksinedoser i tiden fremover.

Malvik Senter: Snart kan du bli vaksinert inne på Malvik Senter. Foto: Henrik Einangshaug

Folk er glade for å få vaksinen

Til nå er i alt fire koronavaksiner blitt godkjent for bruk i Norge, men kun vaksinene fra Pfizer og Moderna benyttes i Norge nå. Vaksinen fra AstraZeneca er som kjent satt på pause, mens vaksinen fra Johnson og Johnsons kommer først i slutten av april, bekrefter FHI overfor Dagbladet. Hendelsene med AstraZeneca vaksinen har også de som vaksinerer befolkningen merket.

- Det sier seg selv at det har skapt litt bekymring, men når den ble satt på pause, så ble det ikke noe tema, for det var ikke den vaksinen vi lenger satt. Det eneste vi merket når dem kom på vaksinesenteret, var at dem spurte hvilken vaksine dem får.

Er det mye glede blant de som får vaksinen?

- Folk blir kjempeglade når dem får vaksine, det er opplevelsen vi som setter vaksinene har. Dem er så glad, for nå er dem i gang, og nå har dem fått vaksinene sine.

Klar oppfordring til deg som skal vaksineres

Kommunen vil de to kommende ukene motta henholdsvis 162 og 378 vaksinedoser. Arnulfsdatter Valen har derimot en klar oppfordring til deg som skal inn for å ta vaksinen.

- Kom til oppsatt tid, ikke kom for tidlig. Noen er litt ivrige og kommer i god tid i forveien, men vi har ingen venteplass her. Vi vil gjerne at dem kommer til dem har time.

Hør hele intervjuet med Anita Arnulfsdatter Valen her: