Fredag 19. august skal bankplassen i Mebonden i Selbu fylles med folk, for der skal Midt-Norsk Mesterskap i sprint-orientering foregå - midt i sentrum.

– Dette var uvanlig før. Hvis noen hadde sagt til meg for en 15-20 år siden at vi skulle arrangere o-løp på bankplassen i sentrum, så hadde jeg flira av dem, sier Oddstein Rygg.

Han er løypeansvarlig og speaker for midtnorsk mesterskap i sprint-orientering i Selbu.

Populær konkurranseform

Hva er det som er spesielt med akkurat sprint-orintering?

– Det som er spesielt er at løypa er kort, og så er løpet flyttet inn til sentrum. Vanligvis er orientering en idrett som foregår midt ut i skogen, men nå har det blitt mer og mer populært med orientering som foregår mellom bebyggelse, sier Oddstein.

Foto: Henrik Einangshaug

Han forteller at det er 8 forskjellige løyper ut ifra alder og vanskelighetsgrad, og over 40 poster. Vinnertidene vil bli på rundt 15 minutter, så her er de de som løper fortest, men som også orienterer teknisk best og som gjør de beste valgene som vinner.

– De kommer til å se stor fart de som kommer hit for å se, sier Karin Galåen, leder for Selbu O-klubb.

Hun forteller at de venter mye folk, men er usikker på nøyaktig hvor mange det blir. Både hun og Oddstein håper at det kan bli opp imot 400 deltakere. I tillegg til støtteapparat, arrangør og publikum, kan dette bli rene folkefesten i Selbu.

Hvis 400 mennesker plutselig løper rundt i Mebonden, med nesa i et kart, på fredag, så trenger man ikke å bli bekymret - de er vel allerede bitt av basillen.

Midt-Norsk Mesterskap i orientering fortsetter i Mostadmarka på lørdag og søndag, men da blir det klassisk langdistanse-"inn-i-skogen-ut-i-huttiheita"-orientering, og dårlig med asfalt og bebyggelse.

Hør intervjuet med Oddstein og Karin her: