I en kontroll på E14 i Stjørdal torsdag kveld avdekket Statens vegvesen at en MC-fører hadde dekket til kjennemerket, og at en personbil hadde utslitte bremseklosser. I tillegg hadde en lastebilsjåfør en sikthindrende hylle plassert på dashbordet.

– Alle fikk bruksforbud, og flere andre hadde ulike tekniske mangler, skriver Statens vegvesen på Twitter.

En sjåfør ble også anmeldt for kjøring med utgått sjåførkort, en annen for utgått fartsskriver og en tredje ble anmeldt for brudd på kjøre- og hviletidsbestemmelsene.

Statens vegvesen kan også melde at en sjåfør ble anmeldt på Stjørdal, da semivogntoget han kjørte hadde med last, selv om vogntoget hadde prøvekjennemerker.

I en kontroll på E6 i Malvik ble det gitt et bruksforbud for svake bremser. Statens vegvesen veide også en spesialtransport, og tillater seg litt skryt.

– En spesialtransport ble veid og kontrollert på fylkesvei 950, og alt var i orden. BRA, skriver de på Twitter.

I tillegg hadde vegvesenet en kontroll på Sandmoen torsdag kveld. Der ble to vogntogførere anmeldt fordi de ikke stoppet for kontroll. Tre sjåfører fikk bruksforbud, to sjåfører ble anmeldt for dårlig brems og for brudd på kjøre- og hviletidsbestemmelsene.

I tillegg ble det skrevet ut et bombrikkegebyr på 16.000 kroner og et overlastgebyr på 9.200 kroner.

Det ble også gitt to bruksforbud på grunn av ulovlig kabotasje, og en lastebilsjåfør fikk bruksforbud for å ha denne hylla plassert på dashbordet:

En lastebilsjåfør fikk bruksforbud for å ha hatt denne hylla på dashbordet. Hylla hindrer sikten til sjåføren, opplyser Statens vegvesen. Foto: Statens vegvesen