Politiet etterforsker fortsatt funnet av en død person i en leilighet i Steinkjer sentrum fredag kveld.

Foretatt flere avhør

Status er at saken fremdeles etterforskes ut fra flere hypoteser om hva som ligger bak dødsfallet til mannen i 40-årene.

Som følge av funn på stedet og opplysninger i saken anser politiet dette for å være et mistenkelig dødsfall. Det er gjort flere avhør i saken, men ingen er mistenkt eller siktet i saken.

– Vi kan per nå ikke gå konkret inn i hvilke funn og opplysninger dette er, av hensyn til etterforskningen. Vi understreker at saken etterforskes ut fra flere hypoteser, herunder også at det ikke er noe kriminelt som ligger bak, sier påtaleansvarlig Charlotte Renée Ulstad i Trøndelag politidistrikt.

Gjort elektroniske beslag

Det var pårørende av den avdøde mannen som varslet politiet via telefon. Politiet har gjort kriminaltekniske undersøkelser på stedet, og foretatt rundspørring i området. Det er også gjort beslag i flere elektroniske enheter som vil bli gjennomgått.

– Vi venter på foreløpig obduksjonsrapport og svar på flere prøver fra åstedet, som er sendt til analyse av våre kriminalteknikere. I tillegg venter vi på svar fra undersøkelser av flere digitale enheter som er beslaglagt fra leiligheten, sier Ulstad.

Dette vil forhåpentligvis gi oss et klarere bilde av hva som har hendt.

Det er ventet at svar fra undersøkelser fra åstedet vil komme innen slutten av denne uka.

Politiet sier det er av hensyn til etterforskningen at de ikke kan gå ut med hvilke omstendigheter som gjør at dødsfallet anses som mistenkelig, men det er fortsatt en hypotese at det ikke ligger noe kriminelt bak dette.