Det er Rønsberg Eiendom som er i gang med å bygge enda flere leiligheter i Selbu sentrum.

Vil ha mer lettstelt bolig

Nå er de i gang med byggetrinn to av Nervikhagen, og allerde før byggestart var fire av fem leiligheter solgt.

Ordfører i Selbu, Ole Morten Balstad, tror årsaken er at Selbu har hevet attraktiviteten sin som bosted, og at det naturlig nok påvirker etterspørselen etter flere boliger.

– Dessuten ser vi at stadig flere «yngre eldre» velger å flytte fra en enebolig til noe mindre og mer lettstelt, og det er nok dette et godt eksempel på, mener Balstad.

– For Selbu er det alfa omega at en får utviklet leilighetsbygg, da dette igjen frigjør eneboliger som kan selges på det åpne marked og som vi igjen vet er veldig attraktive for den yngre delen av befolkningen, fortsetter han.

Leilighetene som bygges i Nervikhagen er tomannsboliger, og de ligger sentralt til. Nå bygges det fem nye leiligheter i rekke, og interessen for prosjektet har altså vært upåklagelig.

Og det kan se ut til at Selbu er blant kommunene som er i en særstilling hva gjelder salg av nye boliger, for akkurat nå ligger det kun fem boliger ute som ikke er solgt. Til sammenligning er det - ifølge Finn.no - hundre og tjuetre nye boliger i Stjørdal som ligger ute, hundre og to i Melhus og åttiåtte i Levanger.

– Og det er nå flere spennende leilighetsprosjekt i emninga i både sentrum og andre steder, noe som lover særs godt for ytterligere utvikling i både boligmarked og med tanke på folketall, sier Balstad.