– Rossing er en dyktig medieleder med blikk for både journalistikk og tall. Han har gjort en god jobb som sjefredaktør, og styret er overbevist om at han vil gjøre en solid innsats også som øverste leder for virksomheten. I og med at han er intern kandidat er det også naturlig at han tar over ansvaret umiddelbart. Han kjenner selskapet og selskapet kjenner ham, sier styreleder for Trønder-Avisa Kolbjørn Almlid i en pressemelding.

Rossing tar over etter John Arne Moen, som på sensommeren varslet styret om at han ønsket å fratre som toppsjef i mediekonsernet som har hovedkontor på Steinkjer og avdelinger og mediehus fra nord til sør i gamle Nord-Trøndelag.

Ansettelsen av Rossing ble klart etter mandagens styremøte i Trønder-Avisa AS. De ansatte ble orientert om ansettelsen på et allmøte rett i etterkant av styremøtet. Almlid legger til at Moen fortsetter ut oppsigelsestiden i en rolle som strategisk rådgiver for sin etterfølger og for styrelederen.

Rossing, som i dag er sjefredaktør i Trønder-Avisa – en stilling hvor han også etterfulgte John Arne Moen – har vært tilknyttet Trønder-Avisa i ulike roller gjennom mange år. 38-åringen fortsetter som sjefredaktør i Trønder-Avisa, og vil i så måte fortsatt være tett på redaksjonen.

– Veldrevet og effektivt konsern

Sivert Rossing, som har studert statsvitenskap ved NTNU, har gjennom store deler av karrieren vært tilknyttet Trønder-Avisa som journalist, nyhetsredaktør og nå sist som sjefredaktør.

I tillegg har han jobbet i Kommunal Rapport og Nationen. Han er fra Steinkjer, men er bosatt i Stjørdal, er småbarnsfar og samboer med Torun Støbakk, som jobber som journalist i Adresseavisen.

– Jeg er takknemlig for tilliten styret i konsernet har vist meg. Min plan er nå å jobbe knallhardt for å videreføre den positive utviklingen Trønder-Avisa og datterselskapene har hatt de siste årene, sier Rossing i pressemeldingen. Han understreker at det er et veldrevet selskap han overtar.

– Trønder-Avisa og TA Media er et veldrevet og effektivt konsern. Vi har journalister i en rekke lokale mediehus som setter dagsorden lokalt, regionalt og også nasjonalt og vi har kjempesuksessen Trønderdebatt og vi har en offensiv satsing på næringslivsjournalistikk gjennom NT24. På den kommersielle siden har vi ansatte som har blitt utrolig flinke til å hjelpe våre kunder med å bli synlige i markedet. Avisene i konsernet har dyktige ledere som får alt dette til å fungere både lokalt og i samspill innad i selskapet, så jeg kommer til dekket bord, sier den nye konsernsjefen.