- Dette er like mye et møtested for medlemmer og frivillige som en butikk, det fortalte en strålende glad daglig leder i Den norske turistforening Nord-trøndelag, Nina Pettersen.

Foreningen feiret sine første 50 år med å invitere til åpning av sin nye butikk, midt i Stjørdal sentrum. Det var ordfører Eli Arnstad som, selvsagt, med turkniv kuttet sperrebåndet og ble den nest første kunden inn i den nye butikken. For DNTs maskot Turbo stjal seg en klem fra ordføreren, som kvitterte med å geleide maskoten først over dørstokken.

Ved byttestanga kan alle bytte til seg eller donere brukt turutstyr sier ordfører Eli Arnstad og daglig leder i DNT Nord-trøndelag Nina Pettersen Foto: Knut Inge Seem

Byttestanga

I butikken finnes turutstyr og informasjon om Turistforeningens hytter og turstier. Men også et tiltak kalt byttestanga.

- Har du turutstyr som ikke passer eller som ikke blir brukt, så kan du henge det på stanga, og bytte med noe av det som henger der, eller henge fra deg noe du ønsker å gi bort, forteller daglig leder Nina Pettersen

- Et kjempegodt initiativ som er både både bærekraftig, og som er veldig relevant i den tiden vi er i nå, der mange kjenner på at de har mindre å rutte med, sier ordfører Eli Arnstad.

Hør intervjuet med Eli Arnstad og Nina Pettersen her