Turglade nordmenn strømmer til de snø- og solrike fjellområdene i påsken. DNT-hyttene i Sylan og Trollheimen har allerede passert totalbesøket fra i fjor.

Nordlys under førpåskedugnad på Trollheimshytta i Trollheimen. Foto: Trondhjems Turistforening

Gode snøforhold

– Påsken er tradisjonstid, og for mange blir det ikke påske uten en tur på fjellet. Vi ser at en aktiv ferie med ski og utetid er noe mange vil ha, sier Frode Støre Bergrem, daglig leder i Trondhjems Turistforening i en pressemelding onsdag ettermiddag.

Hyttepåsken på fjellet er like populær som før pandemien. Så langt i påska har alle hyttene i Sylan og Trollheimen hatt kraftig oppgang. I tillegg har flere av de selvbetjente hyttene hatt godt besøk.

– De gode snøforholdene og flotte turværet med mye sol er nok en viktig faktor til en fin start på påskebesøket, sier Bergrem.

Hør hele intervjuet med Frode Bergrem her:

– Bare glade fjes å se

På Nedalshytta har det vært mye folk og tidvis hektisk, men bare glade fjes å se.

– Dette har vært den beste påsken på lenge! Vi har oppkjørte skispor fra Stugudal, det har gjort at vi i tillegg til mange overnattende har hatt godt med dagsbesøk. Det har gått unna med vafler og kanelboller, sier Turid Strickert, vertinne på Nedalshytta.

Hun har lagt merke til at det er mange ferske i fjellet.

– En slik påske varmer et vertinnehjerte, sier Strickert.

Nedalshytta i Sylan med Sylmassivet bak. Foto: Jonny Remmereit / Trondhjems Turistforening

4300 km løyper kvistes av Den Norske Turistforening før påsken. I tillegg er 545 hytter over hele landet tilgjengelig for påsketuristene. Det er et imponerende arbeide som legges ned for at så mange skal kunne nyte påskefjellet forteller lederen i TT.

I tillegg til aktivitetene i fjellet har også åpent på Rønningen i Bymarka. Her er det påskejakt, kaffeservering, bålplasser, gapahuker og turboskog, sier Bergrem.

– Vi merker at flere bruker sine egne hytter i kombinasjon med ei DNT-hytte. Dette åpner for nye opplevelser. Folk setter pris på de kvistede løypene og åpne DNT-hyttene der de kan overnatte eller kjøpe vafler og kakao sier Bergrem.

Fortsatt fint i høyfjellet

Påskeværet er ikke over. Det meldes om sol og supre forhold resten av påska også. Det er fortsatt gode utsikter for flotte skiturer i dagene som kommer.

– Vi håper at gode påskeopplevelser minner folk på at et medlemskap i DNT bidrar til å holde fjellet åpent og tilgjengelig, avslutter Bergrem.