– Det har gått veldig fint å flytte hit. Jeg har blitt tatt veldig godt imot, sier sommergjest Marit Tangvik.

Hun er opprinnelig trønder, men de siste 12 årene har «hjemme» vært Lom i Gudbrandsdalen. På Røros har hun vært ved to anledninger tidligere: en gang da hun var lita og en gang for å fjerne mandlene.

– Så det er det jeg vet av Røros, sier hun og ler.

Hun starter som fjelltrainee hos design- og kommunikasjonsbyrået Form til fjells. Etter seks måneder skal hun videre til Alvdal skurlag.

– Hva var det som gjorde at du søkte på dette?

– Det gikk litt brått opp for meg at jeg snart var ferdig med studiene, og jeg ville ikke slå meg til ro med en gang. Jeg var innom tanken på både Danmark og Australia, men så dukket dette opp og jeg fant ut at det var bedre.

Medeier i Brimi Sæter hjemme i Lom

Hjemme i Lom er hun medeier i familiebedriften Brimi sæter, og kanskje er det der hun ender opp til slutt.

– Jeg har jo funnet meg en kjæreste i Lom, så det er først og fremst dit jeg flytter, og så får vi se om jeg tar over drifta etterhvert.

– Er det drømmejobben?

– På sikt er det nok det. Jeg har aldri egentlig funnet ut hva drømmejobben er, men jeg har hatt en liten drøm om å drive noe selv og skape noe. Så jeg regner med at jeg kommer til å ende opp med det. Til slutt. Når jeg blir voksen.

Leverte bacheloren dagen før jobbstart

De siste årene har hun studert kreativ markedskommunikasjon i Trondheim, og leverte nylig en bacheloroppgave om Brimi sæter og søkemotoroptimalisering. Hun leverte faktisk dagen før hun begynte å jobbe på Røros.

– Heldigvis var det mange fine sommerdager i innspurten av bacheloren, så da satt jeg ute og skrev, og fikk dratt nytte av sommerværet.

– Blir det noen sommerferie på deg?

– Hver sommer har hele tiden dreid seg om jobb før, så i år har jeg tenkt at jeg virkelig skal ha ferie, og så skal jeg prøve å slappe av litt og ikke ha så mye planer.

Hør sommerpraten med Marit Tangvik her: