- Lørdag ønsker vi å gjøre det litt ekstra hyggelig å besøke oss. Da blir det kaffe og kake til både gamle og nye kunder, og selvsagt noen ekstra gode tilbud, sier Jonathan Flatmo, butikksjef hos Coop Marked Brekken.

Det inviteres også til kake ved Coop Marked-butikken i Tydal og på Glåmos.

Mer enn en butikk

- Jeg tror vi er mer enn en butikk. Både hos oss og ellers er nærbutikken et viktig sosialt møtested. Det er der man kommer for å slå av en prat, kanskje ta seg en kaffekopp, og handle litt til dagens middag, sier Flatmo.

- Ved å handle i nærbutikken er kundene med på å ivareta et levende lokalsamfunn. Det er mange hverdagshelter som jobber i de små distriktsbutikkene. Vil du ha en nærbutikk i morgen, må den brukes i dag, sier Bjørn Vik-Mo, viseadministrerende direktør i Coop Midt-Norge, som blant annet driver 17 nærbutikker.

De små er viktige

Det er viktig for Coop Midt-Norge, som er landets nest største samvirkelag, å også opprettholde de minste butikkene i distriktene.

- Vi ønsker å belyse hvor viktig våre kunder og medlemmer er for å holde liv i disse butikkene som på mange steder fungerer som limet i lokalsamfunnet. Samtidig vil vi vise de tilreisende hvor viktig det er at de handler lokalt, sier Bjørn Vik-Mo, viseadministrerende direktør i Coop Midt-Norge.

Merkur

Han trekker frem viktigheten av Merkur-støtten for å opprettholde de minste butikkene, selv for Coop Midt-Norge, som er landets nest største samvirkelag.

- Merkur-programmet gjør at vi kan investere og oppgradere butikkene som ellers har lav lønnsomhet, sier Vik-Mo.

Merkur-programmet ligger under Kommunal- og moderniseringsdepartementet, og skal sikre folk i distriktene tilgang til nærbutikk av god kvalitet. Gjennom programmet tilbys blant annet rådgivning og støtte for å øke lønnsomheten til de minste butikkene.