Styreleder i Ren Røros AS, Per Morten Hoff, sier til Nea Radio sent onsdag kveld, at han synes det synd og uventet at fire styremedlemmer i Ren Røros AS velger å trekke seg fra sine verv.

Hoff sier han fikk et brev forrige fredag der det ble varslet omkamp på flere tidligere vedtatte saker.

I tillegg ble det rettet mistillit til styreleder og konsernsjef.

– Dette er overraskende og jeg har ikke fått noen som helst signaler på at noe slikt var i gjære, sier han.

Styrekupp

I brevet foreslås Erland Sjøvold som ny styreleder, med Henrik Grønn som nestleder. Begge disse er blant de fire som onsdag kveld trakk seg fra sine styreverv.

Hoff sier det er merkelig at dette gjøres nå, kun et par måneder før generalforsamlingen og han sier dette oppleves som et styrekupp.

Svak styreleder

På spørsmål om hvorfor han tror denne situasjonen har oppstått, sier han at det er kommet flere påstander, blant annet om at styreleder er for svak og sitter for tett på konserndirektøren.

I tillegg kritiseres vedtatte vekstambisjoner om at selskapet skal vokse og få flere føtter å stå på.

Styrelederen sier selskapet har brukt 100 millioner på Tolgautbyggingen og ytterligere 30 millioner på fiber.

– Da er det rart at noen lager oppstyr på at det er brukt 5,5 millioner på nye prosjekter. Han sikter da blant annet til oppkjøpet av Frontal Media AS.

Veien videre

Torsdagens berammede styremøte blir mest sannsynlig utsatt til over helga og Hoff mener styret fremdeles er vedtaksføre ved at varamedlemmer rykker opp og blir faste styremedlemmer frem til generalforsamlingen 12. mai.