I helgen arrangerte Hell ultraløperklubb «24 hours in Hell» ved Øverlands Minde. Startskuddet gikk av klokken 18.00 fredagskveld og pågikk de neste 24 timene, hvorav flere spreke deltagere holdt ut å løp 24 timer i strekk.

Ultraløp er i all hovedsak et løp som er lengre enn det som beskriver som maraton (42 195 meter). Helgens ultraløp på Stjørdal går under betegnelsen tidsbestemt løp hvor den som løper lengst innenfor den satte tidsrammen naturligvis vinner.

Helgens vinner ble Simen Holvik som hadde løpt hele 253,254 km i det klokken slo 18.00 lørdagskveld. Han forteller om de siste 24 timene:

- Det var egentlig bedre vær enn jeg hadde sett for meg. Også er jo den gruppen her kollegaer som jeg treffer overalt, som er utrolig kjekt. Så det er skikkelig godt for kropp og sjel, rett og slett forteller Holvik.

Saken fortsetter etter radiointervjuet

Personlig rekord

Å løpe i 24 timer høres ut som rein galskap for mange, men på spørsmål om hvordan han har det etter endt løp er han optimistisk når det gjelder hvordan kroppen vil ta det i etterkant av løpet:

- Det gjenstår å se, man blir litt stiv – veldig stiv. Også blir det å ta en statusoppdatering på tær og se hvordan de ser ut. Men generelt så er jo tempo såpass lavt at jeg vanligvis pleier å føle meg ganske fin etter løp, sier han.

Og ikke bare vant Holvik løpet, han kan også smykke seg med ny, personlig rekord.

- Jeg hørte ikke helt hva han sa, men jeg tror han sa 253 km, opplyser Holvik.

- Jeg hadde jo egentlig gått ut og sagt at jeg skulle løpe 260, så sånt sett så var det jo litt skuffende. Men jeg vant og det er godt å slå en bergenser, smiler han.

Tilbakelegger 200 km i uken

Når man løper i 24 timer i strekk blir jo sluttresultatet naturligvis et utrolig langt løp, og Holvik forteller oss hvordan man forbereder seg til noe så krevende som dette – samt hvordan han skal feire seieren:

- For det første må du herde beina, du må ha mye løping i mye lengde. For min del ligger jeg ofte på rundt 200 km i uken. Man må kunne herde både føtter, bein og skjelett for å tale den belastningen i 24 timer, forklarer han.

- Nå er det hjem til svigermor og svigerfar med hamburger og øl, smiler han.