Pressemeldingen fra Trøndelag Høyre lyder slik:

Neste år avvikles det stortingsvalg og nå er det klart hvem som blir innstilt på Høyres liste i Sør-Trøndelag. Partiet topper laget og har plassert noen av sine mest synlige og aktive politikere til å representere trønderne på stortinget neste periode.

Nord- og Sør-Trøndelag fylker er historie, men stortingsvalgkretsene står uendret. Partiene stiller derfor to lister i Trøndelag; én for norddelen og én for sørdelen. Høyres nominasjonskomite for Sør-Trøndelag er nå klar med sin innstilling som skal behandles på partiets nominasjonskomite 24. oktober. Innstillingen fra komiteen, som var bredt sammensatt, er enstemmig.

– Vi får et utrolig sterkt lag til å representere oss på stortinget dersom dette blir det endelige listeforslaget, sier nominasjonskomiteens leder, Christian Ingebrigtsen fra Melhus. Det har pågått en omfattende prosess i partiet de siste månedene og komiteen har fått en rekke innspill fra hele organisasjonen.

– Fra vår side handler det om å finne de vi tror vil representere oss best på stortinget i kommende periode. Trøndelag bør og skal ha store ambisjoner om å ta en aktiv rolle i utformingen av nasjonal politikk og vi er en svært viktig region for verdiskaping og med et kunnskapsmiljø i verdensklasse. Med denne listen vil vi få utrolig dyktige ambassadører og ombudspersoner for Trøndelag, sier han.

– Regjeringen har gjort mye viktig arbeid for regionen vår; Ocean Space Centre, Campus NTNU, historiske samferdselssatsinger, Ørland hovedflystasjon, satsing på forskning og innovasjon – men dette arbeidet må videreføres. Da behøver vi det aller beste laget.

Han legger ikke skjul på at det er har vært et krevende arbeid;

– Vi har vært i en utrolig heldig situasjon der svært mange dyktige, ressurssterke og engasjerte personer har meldt seg til tjeneste for partiet og befolkningen i Trøndelag. Dette er et stort privilegium og vi har hatt en ydmyk tilnærming til denne oppgaven. Vi har dessverre ikke anledning til å plassere mer enn 16 navn på vår innstilling, men her kunne vi hatt det dobbelte og fortsatt stilt med svært aktuelle folk.