Vi var med på landsettingen da MS Jøvra forlot Selbusjøen onsdag kveld. Dette var ingen enkel jobb å få båten verken på land eller til saltvannet i Djupvasskaia, hvor båten skulle sjøsettes.

Se bilder og hør enda mer lenger ned i saken

Even og Marianne Aasgård er de nye eierne av båten. Først og fremst skal båten seiles 700 nautiske mil til Tønsberg, så skal båten bli en permanent bolig og ikke minst: Det nye navnet blir MS Vilja, sier Marianne Aasgård, som forstår at Selbyggen synes det er leit at sjøen nå blir uten en båt av dette kaliber.

Det var i 1994 MS Jøvra kom på sjøen og den gang satt Selbyggens Narve Rognebakke også på jomfruturen, den gang spilte han Kong Sverre som sto på taket av MS Jøvra.

Hør mer lenger ned i saken:

Gamle og nye eiere av MS Jøvra, fra venstre: Jan Erik Steen og de nye eierne Even og Marianne Aasgård. Foto: Stian Elverum/Nea Radio
Foto: Stian Elverum/Nea Radio
Foto: Stian Elverum/Nea Radio
Foto: Stian Elverum/Nea Radio

Narve Rognebakke husker godt de første turene og ikke minst dagen da båten kom til Selbu og Garbergelva:

Eier og båtentusiast Jan Erik Steen beundret arbeidet med å få båten på land da vi stakk innom:

Det sa Jan Erik Steen i det et hundretalls fremmøtte fikk med seg den noe langtekkelige operasjonen det faktisk var med å få MS Jøvra på land. Senere onsdag kveld ble MS Jøvra kjørt med lastebil ned til Djupvasskaia hvor den ble sjøsatt og nå i de nærmeste dagene starter seilasen ned mot Tønsberg.

Og snipp snapp snute, så var nesten 150 års historie med passasjerbåt på Selbusjøen over.

For denne gang.