Slik ser det nå ut for folkehøgskolene:

Kuttforslaget på 25 millioner til folkehøgskolene nulles ut Kuttforslaget til studiestøtten for andreårselever fjernes, totalt 11 millioner Det legges inn 1,1 millioner til økning av elevtallet på Setesdal folkehøgskule 700 000 til forberedelse av oppstart av Folkehøgskolen Helse på Evje i 2019

– KrF har stått på for folkehøgskolene i lang tid, og nå får vi endelig gjennomslag for vårt engasjement for folkehøgskolene, sier partileder Knut Arild Hareide.

Det er tredje gang på fire år at Regjeringen Solberg har foreslått å kutte i støtten til folkehøgskolene. For tredje gang har også KrF i samarbeid med Venstre sørget for å fjerne disse kuttene.

– Jeg er veldig glad for at vi fikk reddet folkehøgskolene i budsjettavtalen, sier Venstreleder Trine Skei Grande.

– Vi har mer behov for folkehøgskolen enn noen sinne. De er et viktig tilbud for mennesker som ønsker en alternativ skolehverdag. Folkehøgskolene lar folk – spesielt ungdom – finne motivasjon, interesse og retning, og de får venner for livet. I dag er et slikt år uten karakter- og prestasjonskrav kanskje enda viktigere enn før, sier Skei Grande.

Takk for støtten!

– Vi er glade for støtten hele opposisjonen på Stortinget har vist folkehøgskolene i høst, sier Odd Arild Netland, daglig leder i Folkehøgskolerådet.

Under demonstrasjonen utenfor Stortinget 17.oktober viste alle sju opposisjonspartier sin misnøye med Regjeringens kuttforslag.

– Markeringen utenfor Stortinget og samtaler med politikere i ettertid viser at folkehøgskolene står sterkt. Spesielt takker vi KrF og Venstre for å ha nullet ut kuttene – også denne gangen, sier Netland.

DEMONSTRERTE: Det var stor oppslutning da folkehøgskolene protesterte mot planlagte kutt ved Stortinget. Foto: Jon Sende Osen