- Vi har solgt for nærmere to millioner kroner. Det er jo helt sinnsykt, sier en meget fornøyd Rolf Ericson ved Røros kunstformidling.

Veldig fornøyd

Røros kunstformidling har tatt med seg deler av galleriet sitt til Frøya. 175 forskjellige kunstverk av blant andre Håkon Bleken, Pushwagner, Øystein Dolmen, Kjell Nupen og Odd Nerdrum er stilt ut i foajéen, restauranten og gangene på Hotell Frøya. Og kunstinteresserte øyværinger studerer hvert bilde nøye. Noen nøyer seg med å bare se, men overraskende mange har også handla, forteller Ericson.

- Det er juli som normalt er den beste salgsmåneden vår. Da selger vi vanligvis kunst for om lag tre millioner kroner. Nå har vi solgt for to millioner på fire dager. Det er vi selvfølgelig veldig fornøyd med.

- Vi hadde med tre kjempestore varebiler med kunst, og nå kjører vi bare med to hjem. Den siste er tom, så det er fryktelig artig for oss, forteller Ericson.

Godt mottatt

Kunstverkene er i prisklassen 1.000,- kroner til nesten 500.000,- kroner. Det dyreste de har solgt i løpet av pinsehelga er et Pushwagner-bilde. Et par fra Melhus, som ønsker å være anonyme, tok med seg et av de dyreste Pushwagner-verkene i utstillingen hjem mandag formiddag.

- Vi har flere hjemme, så vi vet ikke helt hvor dette skal henge ennå, forteller de.

Kunsten har blitt veldig godt mottatt på Frøya, forteller kunstformidlerne. Det har vært bra besøk, og galleriet fra Røros har fått mange gode tilbakemeldinger.

- Det er mange kunstinteresserte på Frøya. Det er første gangen det er en slik utstilling utpå her, så vi har blitt veldig godt mottatt. Mange som har vært innom sier at de setter pris på at vi er her, sier Edel Kristine Aspaas ved Røros kunstformidling.

Pushwagner var den mest populære kunstneren blant frøyværingene. Men det ble også solgt kunstverk av blant andre Håkon Bleken, Øystein Dolmen, Odd Nerdrum og Kjell Nupen. Foto: Karin Jegtvik

Godt tidspunkt

Røros ble stengt ned på grunn av uavklart smittesituasjon forrige uke, og sånn sett hadde galleriet flaks med tidspunktet da de valgte Frøya for pinsehelgen. Det er om lag 10.000 innbyggere på øyene Hitra og Frøya og 4.000 hytter, og det er et godt kundegrunnlag, mener Ericson. Derfor har de allerede bestemt seg for å komme tilbake.

- Ja, det har vi allerede avklart. I tillegg har vi fått i oppdrag å utsmykke hotellet med kunst, så det blir morsomt.

Men mandag ettermiddag pakker de ned utstillingen for denne gang, og setter nesen hjemover.

- Nå skal vi tilbake til Røros. Snart starter sommersesongen og da håper vi på mange turister og mye salg, sier Aspaas.