Kirsti Kringstad, Erland Knutsen, Aud Darrud og Harald Berre

– En person er pågrepet og siktet for grovt skadeverk, sier jourhavende jurist Ole Andreas Aftret i Trøndelag politidistrikt til NRK.

Sikrer tekniske spor

Vedkommende er mistenkt for å ha startet brannen.

– Vi er i gang med sikring av tekniske spor og skal så fort som mulig starte avhør av involverte personer for å avdekke hva som har skjedd, sier Aftret.

Politiet er i gang med å sikre tekniske spor.

I flere timer tirsdag kveld har en ungdomsinstitusjon på Stjørdal i Trøndelag stått i full fyr. Flammene har stått gjennom taket i lang tid.

Brannvesenet meldte om brannen ved 20.30-tiden tirsdag. Siden det har de jobbet iherdig med slukking.

– Bygningen er totalskadd. Det vil brenne gjennom natten, sier Per Henrik Bykvist, innsatsleder i Trøndelag politidistrikt.

57 personer evakuert

Først ble 22 personer evakuert. Politiet opplyste til NRK at de evakuerte var ungdommer som hadde tilhold på institusjonen. Det viste seg å være feil. Det skal være fire plasser på institusjonen.

I 22.30-tiden tirsdag var antall evakuerte steget til 57.

Det skal være snakk om beboere på institusjonen, ansatte og personer som bor i nærheten. Det har vært kraftig røyk i området.

To til legevakt

To av de 56 ble sendt til legevakt for sjekk etter å ha pustet inn røyk, ifølge Bykvist.

– Ingen er skadet, sier han til NRK.

Flammer står ut av ungdomsinstitusjon i Stjørdal Brannen startet i takkonstruksjonen til dette bygget i Stjørdal tirsdag kveld. Det skal ikke være fare for at brannen sprer seg.

Politiet er i gang med etterforskning for å finne årsaken til brannen.

Sendes til hotell

De evakuerte er nå sendt til et hotell i nærheten.

– Vi er bedt om å bistå i evakueringen. Både med transport og å hjelpe til på hotellet. Det er de foreløpige anmodningene fra politiet, som vi responderer på, sier Tore Rømo, kommunalsjef i Stjørdal kommune.