SIAN - Stopp islamiseringen av Norge - strata appellene sine klokka 17.00 presis i parken utenfor Kimen kulturhus i Stjørdal fredag ettermiddag. Politiet hadde rigga seg til med pansrede kjøretøy og sikkerhetsvakter, og hadde gjerda inn hele området.

SIAN-demonstrasjon i Kimenparken i Stjørdal fredag 16. juli. Foto: Karin Jegtvik

- Vi har rigga oss til for å legge til rette for ytringsfriheten, sier Veronica Hammer, som er innsatsleder for Værnesregionen.

Da demonstrasjonen pågikk hadde sikkerhetsvakter fra politiet stilt seg opp på tak rundt området for å få oversikt, en drone sirkulerte over og holdt øye med demonstrasjonen fra et fugleperspektiv, og hakket lengre opp i lufta holdt et politihelikopter øye med det som foregikk i Kimenparken fredag ettermiddag.

Anti-fascistene og "Gule skjorter for ytringsfrihet" med norske flagg på ryggen, sto side om side. Det var et par forsøk på å provosere med tilrop og fornærmende meldinger, men dette ga seg fort da vakter stilte seg opp mellom dem.

SIAN-demonstrasjon i Kimenparken i Stjørdal fredag 16. juli. Foto: Karin Jegtvik

Bannere med meldingen «Fascismen skal knuses», hytting med never og høylytte tilrop for å overdøve appellene, var alt motdemonstrantene hadde med som våpen mot SIANs anti-islamistiske holdninger fredag. Fra sidelinjen fulgte om lag 50 politifolk med på at alt gikk lovlig og rolig for seg.

- Folk er generelt positive til at politiet er her og ivaretar sikkerheten, sier Hammer.

Innsatsleder i Værnesregionen, Veronica Hammer, på plass ved SIAN-demonstrasjon i Kimenparken i Stjørdal fredag 16. juli. Foto: Karin Jegtvik
SIAN-demonstrasjon i Kimenparken i Stjørdal fredag 16. juli. Foto: Karin Jegtvik