Planen til mannen var å gå på ski over grensen og bli hentet av sønnen i Stuggudalen, slik at han kunne unngå karantenehotell, skriver Adresseavisen.

Redningsaksjon

Lørdag ettermiddag fant to fiskere en kald, våt og forkommen skigåer ved Essandsjøen i Sylan. Skigåeren hadde gått fra Sverige, og overnattet på Sylanstasjonen før han på lørdag kom til Essandsjøen.

Fiskerne tok han med til en lavvo før en tilredningsgruppe fra Norsk Folkehjelp hjalp han ned fjellet.

Blir anmeldt

Operasjonsjonsleder ved Trøndelag politidistrikt, Wenche Johnsen, sier til Adressa at mannen var heldig som traff på fiskerne, da han ikke var i stand til å komme seg videre på egen hånd. Mannen blir anmeldt som følge av skituren.

– Han vil bli anmeldt for brudd på karantenebestemmelser for ulovlig grensepassering. Jeg vil heller ikke se bort ifra at han vil bli stilt ansvarlig for erstatning av redningsaksjonen. Det koster penger å bli hentet ut av en tilredningsgruppe, så det blir uansett en dyr affære. Det er mye styr for å slippe karantenehotell, sier Johnsen.

Politiet er lite imponert

Skigåeren må nå være på karantenehotell i ti dager, og Johnsen er ikke imponert over forsøket på å slippe karantene.

– Hvis det er for å slippe karantenehotell gir jeg han null i vurderingsevne. Han skal få 10 for innsats, men null i vurdering. Dette var lite klokt, sier hun.

Mannen har ikke blitt avhørt i saken, og har ikke tatt stilling til hvordan han stiller til anmeldelsen.