Mange, kanskje langt fler enn hva vi ser for oss, sliter med å få endene til å møtes i hverdagen.

En av de veldedige organisasjonene som har satt seg fóre å hjelpe enkelte med mat og andre dagligdagse nødvendigheter, er En Hjelpende Hånd Fjellregionen.

Leder, Hege Merete Ydse Enget sier behovet er stort – bare i dag er det 175 personer som får mat fra organisasjonen, som har nedslagsfelt fra Rendalen i sør til Haltdalen i nord:

– Helt vanlige folk sliter i dag med å få endene til å møtes. Det er helt vanlige folk som i dag sliter med å ha penger nok til å ha mat på bordet. Det er derfor vanlige folk som har for lite arbeidsinntekt og for lave ytelser fra NAV, som nå er nødt å be private organisasjoner om hjelp, skriver Ydse Enget på organisasjonens facebooksider.

Hun legger til at det å be om hjelp av organisasjoner som dette, eller stå åpent fram om økonomiske problemer, er skambelagt i vårt samfunn.

– Det er derfor en viktig del av vårt arbeid å være medmennesker og prøve å hjelpe der det virkelig trengs. Jeg var i samtale med en mor sist uke, som fortalte at hun la seg sulten til seng, men hun skulle være fornøyd så lenge barna var mette. Likevel sier hun; " Du må ikke prioritere meg, for det er sikkert andre som trenger det mer"

– Trenger du hjelp, ikke nøl med å ta kontakt med oss, sier lederen.

Hver 14. dag deler organisasjonen ut mat fra matsentralen.

Men organisasjonen, som er basert på frivillig ulønnet innsats i alle ledd, er avhengig av hjelp for å holde tilbudet åpent.

- Matsentralen merker økt pågang. Så det er ikke alltid vi har fått mat i det siste. Men det betyr ikke at vi ikke kan hjelpe, sier Ydse Enget og legger til at bare i dag bidrar organisasjonen til at 175 personer fra Rendalen i sør til Haltdalen i nord, får mat på bordet.

Hør intervju her: