I to uker har SAS forhandlet om en løsning med pilotforeningene. Siden 4. juli har over 900 piloter vært ut i streik, noe som har ført til godt over 2.000 innstilte flyvninger med selskapet.

– Jeg synes det er uverdig for SAS å stå i streik lenger enn dette. Det er uverdig for passasjerene og firmaet. Jeg har jobbet i firmaet i 32 år. Jeg elsker SAS. Jeg syns ikke at de kan fortsette sånn her, sier den danske pilotlederen Henrik Thyregod til NRK.

Thyregod forventer at de i dag finner ut om det blir en løsning på konflikten eller ikke.

Leder i Norske SAS-flygeres forening, Roger Klokset, sa før mandagens møte at han nå håper på en løsning.

– Vi står i en bisarr situasjon. Det er som om naboen har stjålet huset ditt og så krever de høy pris for at du skal kjøpe det tilbake. Samtidig brenner naboens hus og du skal hjelpe ham med å slukke brannen også, sa Klokset til pressen før mandagens møte.

Halvannen milliard kroner

Bare mandag er i alt 22 flyvninger med selskapet til og fra Trondheim lufthavn Værnes innstilt. Til nå er det meldt om 18 innstilte flyvninger tirsdag. Totalt har 163 flyvninger blitt innstilt mandag med selskapet.

Streiken koster selskapet dyrt, og SAS har selv anslått en kostnad på 100-130 millioner kroner per dag som følge av streiken. Det betyr at streiken hittil har kostet selskapet mellom 1,5 - 1,95 milliarder kroner. Flyanalytiker og førsteamanuensis hos BI, Espen Andersen, har tidligere betegnet streiken som en katastofe for selskapet. Flere har pekt på at SAS kan gå mot konkurs dersom de ikke får til en snarlig løsning på streiken. Andersen sier selskapet uansett kan gå mot konkurs, selv om streiken avvikles.

– Vel, de sier selv at de hadde rundt 8 milliarder, og nå har de blåst litt over en milliard på en drøy uke. Da holder det til over sommeren, kanskje. Om det fortsetter på denne måten, sa Andersen til TV 2 torsdag forrige uke.