I sommer fikk aldersgruppen over 75 år på Stjørdal 4. vaksinedose. I tiden fremover vil neste aldersgruppe, ned til 65 år, få innkalling til ny vaksinedose. Det er samtidig mulig å bestille time og bestemme tidspunkt selv.

Selv om smitten ikke spres like tett som bølgen på forsommeren, spres fortsatt Covid-19 i samfunnet.

- Det er fortsatt en risiko for at nye varianter kan lage større smittebølger. Men risikoen for at folk flest blir svært syke av dette, ser ut til å være godt redusert på grunn av vaksinedekningen, sier kommuneoverlege i Værnesregionen, Leif Edvard Muruvik Vonen i en pressemelding.

I tråd med anbefalingene

Stjørdal kommune skriver i pressemelding at deres innsats mot pandemien er i tråd med nasjonale anbefalinger. Det betyr:

  • Lever uten strenge koronatiltak.

  • Kommunen gir tilbud om 4. vaksinedose til utvalgte aldersgrupper, nå og utover høsten.

  • Sårbare personer eller risikogrupper vil få egne anbefalinger fra FHI senere, og blir fulgt opp lokalt med ny informasjon.

- I tillegg varsler FHI at vi må forvente en stor influensabølge til vinteren, og anbefaler at man tar imot tilbud om influensavaksine når den kommer i oktober eller november, sier Vonen.

Sted og bestilling

Vaksineringen vil som før foregå på den gamle legevakta i Kjøpmannsgata 10-12 på Stjørdal. Inngangen til bygget ligger mellom en blå brakkerigg og selve bygningen. Inngang er skiltet og det er flere parkeringsplasser i området.

De som ønsker å bestille time selv, kan gå inn på Helsenorge.no. De som ønsker å bestille over telefon, kan kontakte vaksinetelefonen 477 81 754. Telefonen er betjent mandag og onsdag mellom klokken 09.00-11.00.

De som har vært smittet med Covid-19 bør vente minst tre uker før de tar 4. vaksinedose, kommer det frem i pressemeldingen. Kommunen opplyser at ikke alle i aldersgruppen 75 år og eldre har fått vaksinen, og ber derfor pårørende følge opp. Avslutningsvis skriver kommunen at det i denne aldersgruppen er registrert få bivirkning av vaksinen.