- Hei du! Du som er driftig, idérik og sulten på en ny livsstil! Det er ikke en stillingsannonse. Dette er en livsstils-annonse. Har du gode idéer og skaperlyst integrert i ryggraden? Er du personen som tar Sørensens bakeri, på folkemunne kalt Selbubakar’n, inn i en ny æra?"

Sånn starter facebook-invitasjon Selbubakar'n nå har lagt ut.

- Per i dag er det ansatt én baker og to ansatte på deltid som drifter utsalgsdelen. Bakinga skjer stort sett på nattestid, og selve bakeriet står derfor uten produksjon store deler av døgnet. Det sier Marius Sørensen, sønn av Hans Olav. Sjefen sjøl (79) er fortsatt aktivt med i drifta og kjører rundt brød og bakervarer til sine faste kunder.

Stort potensiale

Bakeriet ligger midt i Selbu sentrum, rett ved fylkesveg 705.

- Rett utenfor bakerovnene passerer 3000 biler daglig, og rundt 3300 har dette som veg til hytta i Selbu, Tydal eller Røros, sier Sørensen.

SELBUBAKAR'N ligger sentralt til rett ved Fv 705 i Selbu sentrum. Foto: Andreas Reitan

Historie fra 1939

John Sørensen, far til dagens eier, startet først opp bakeriet på Stjørdal, men flyttet til Selbu i 1939.

- Vi bygde nytt bakeri på 550 kvadratmeter i 1975, og dette har vært fast stoppested for folk som ferdes på fylkesveien mellom Røros og Stjørdal og Trondheim, sier Hans Olav.

- Kundene våre i dag er både butikker, firma og privatpersoner, og vi har avtaler med butikkene i området for levering. En ny driver tar derfor over et bakeri med en god og fast kundebase, sier han som snart skal bli pensjonist.

Se "livsstils-annonsen" her:

https://www.selbubakarn.no/

HANS OLAV, Selbubakar'n, er 79 år og har bestemt seg (etter litt overtalelse) for å bli pensjonist. Iallefall litt. Derfor søker bedriften nå nye drivere. Foto: Andreas Reitan