Det artigste e å kjør så fort at det går soint, åsså reparer det etterpå

Martin Myklebust (13)

I et verkstedlokale på Sveberg samles ukentlig en gjeng ungdommer for å mekke i kjør for livet-klubben som driftes av organisasjonen Drive . Denne uken var det åpen dag hvor man kunne få et innblikk i hva ungdommene driver med.

En av de som er ivrig bruker av tilbudet, er trettenåringen Martin Mylebust. Han sier at han har fått nye kompiser etter at han ble med i Kjør for livet-klubben. Og på spørsmål om fremtiden, så er han klar på at han vil holde på med noe som har med motor å gjøre.

Hør Intervju med Martin her:

Foto: Hroar Wold Nordhaug

Samfunnsnyttig

Også Malvikordfører Trond Hoseth tok turen innom lokalene denne kvelden. -Aldeles strålende tilbud. Han på peker at det kommunen investerer i drive-klubben får de tilbake i samfunssnytte. En rapport fra Norske Veritas kunne tidlegere i år fortelle at de nesten 800 000 kronene Malvik Kommune har investert i DRIVE gjennom Kjør for livet-programmet i kommunen,har tilført kommunen en samfunnsnytte på over 5 500 000 kroner.

Hør intervju med Trond Hoseth her:

Foto: Hroar Wold Nordhaug

En av lederne i klubben er Eskil Arestøl. Han kan fortelle at treffene starter med en holdningsskapende samtale. Her skapes samhold og glede med motor og mekking som er det viktigste. Arestøl mener prosjektet har stor nytte; -Familiene får det bedre, vennene får det bedre, skolen får det bedre og hele samfunnet får det bedre med at ungdommene får dette tilbudet, sier Arestøl.

Hør intervju med Arestøl her: