«Potet og pæng, kjærring og sæng - det e ailt ein frosting træng» - det er kanskje mye riktig i akkurat det. Det er i alle fall alt en frosting trenger for å skape nytt gull.

I dag ble det nye potetgullmerket Frostachips lansert.

Ordføreren, representanter fra banken, en stor delegasjon fra Coop og andre samarbeidspartnere hadde møtt opp da de inviterte til åpning av den splitter nye fabrikken på Frosta.

Festtaler og lukket valnøtt

Tommy Wikmark, som er daglig leder for Frostachips og som også er mannen bak ideen, hadd sommerfugler i magen da han våknet torsdag morgen.

– Selvfølgelig er jeg spent på tilbakemeldingene. Aller helst vil jeg at alle som har smakt chipsen ringer meg og forteller meg hva de synes, ler Wikmark.

Etter en omvisning gjennom lokalene, var det tid for snorklipping og offisiell åpning.

Torbjørn Skei, som er leder for Coop Midt-Norge og ordfører på Frosta, Frode Revhaug, samarbeidet om rosende ord og taler en sådan seremoni verdig. Før Revhaug tok fram saksa og klippet snora.

Ordfører på Frosta, Frode Revhaug, og leder for Coop Midt-Norge, Torbjørn Skei, var meget fornøyd med kvaliteten på det nye gullet fra Frosta. Foto: Karin Jegtvik

Deretter ble det feiring med lukket valnøtt og så mye potetgull man bare orket å stappe i seg så tidlig en torsdags morgen.

Hør intervjuene fra åpningen av fabrikken torsdag morgen her:

Selges hos Coop

Fabrikken er moderne og det meste av produksjonen er automatisert og drevet av maskiner.

Det er sju ansatte ved fabrikken. Seks personer, som går i en to skift-turnus, og en produksjonssjef. I tillegg til Wikmark, som til daglig sitter i Trondheim.

De ansatte var i full sving med dagens første skift mens den inviterte delegasjonen fikk omvisning. Potetflakene ble fritert og deretter krydret før de havnet i poser. Denne dagen var det produksjon av typen grillet paprika som sto på menyen.

Potetgullpose etter potetgullpose ble pakket i esker og satt på paller.

For dette er også dagen posene blir å finne i butikkene, og etter åpninga gikk det en palle med traktor til Ekstra-butikken på Frosta.

Det er foreløpig kun i Coop-butikker du kan finne Frostachips. Og etter hvert også hos sandwich-kjeden Big Bite. Som skal servere chipsen til sine menyer.