Det var retter med råvarer som skal brukes under den prestisjetunge kokkekonkurransen Bocouse d’or, som sto på menyen på Ole Vig Videregående torsdag.

Anledningen er at restaurant- og matfag-linjen ved skolen fikk besøk av Michelin-kokker fra Britannia, og da var det mye matnyttig lærdom å sluke til seg for sultne elever.

Trøndelag satser på storoffensiv for kommende stjernekokker og servitører i forbindelse med Bocuse d’Or Europe i Trondheim i mars. Kokkelinjene ved 10 videregående skoler i fylket får besøk av unge topp-kokker som skal veilede elevene med topp-råvarer levert av de samme leverandørene som leverer maten under Bocuse d’Or.

Foto: Knut Inge Seem

Torsdag var altså turen kommet til Ole Vig på Stjørdal. Der var Fredrik Totland på plass for å veilede elevene. Han har vunnet Nordisk mesterskap for kokkelæringer og jobber nå i Speilsalen på Britannia.

– Vi er på en inspirasjons-turné for å vise fram nye teknikker og måter å lage mat de er vant til å lage fra før, sier Totland midt i danderingen av tataki av kveite med en saus av solbær, hylleblomst og stikkelsbær og flamberte sesamfrø.

Flamberingen er det en av elevene ved ved Ole Vig som står for.

Hør hele intervjuet med Fredrik Totland og elevene ved Ole Vig her:

Målet med dette besøket på videregående skoler rundt om i Trøndelag er å forberede regionen på den europiske finalen i Bocuse d’Or, forteller Karin Monsen fra Oi! Trøndersk Mat og Drikke AS.

Hun er en av dem som står bak prosjektet.

– Vi reiser rundt til alle skolene som har restaurant og matfag i Trøndelag, og årsaken er å skape entusiasme og samtidig vise fram de flotte råvarene vi har i Trøndelag, sier Monsen.

– Trøndelag stiller i en klasse for seg selv. Vi har et mangfold som få andre kan vise til.

Hør hele intervjuet med Karin Monsen fra Oi! Trøndersk Mat og Drikke AS her:

Karin Monsen fra Oi! Trøndersk Mat og Drikke AS. Foto: Knut Inge Seem