Brannvesenet driver etterslukking etter at det brøt ut en brann i et boligkompleks på Stokmoen i Stjørdal sentrum i ettermiddag.

Reidar Berg er nabo til brannstedet.

– Jeg holdt på å jobbe i garasjen og da jeg gikk bort i hagen så jeg at det begynte å komme røyk fra boligkomplekset. Han forteller at svigerforeldrene bor i bygget som er nærmest bygget der brannen brøt ut.

– De er pleietrengende og jeg dro straks bort for å få dem ut derfra. Etter at han hadde fått svigerforeldrene i sikkerhet gikk han tilbake for å hjelpe til med evakueringen av de andre beboerne.

– Da gikk det fort. Faktisk så fort at det var så vidt vi ikke kom oss ned fra andre etasje fordi røyk og flammer slo mot oss i trappa. Berg har vært brannmann i 30 år og forteller at gamle rutiner slo inn.

– Da var det bare å konsentrere seg om arbeidsoppgavene, sier Reidar Berg som er lettet over at brannen ikke spredte seg og at ikke liv gikk tapt.

Saken fortsetter under lydklippet

Svært kraftig

– Vi var på et annet oppdrag da vi fikk meldingen og så fort at det var snakk om en svært kraftig brann, sier innsatsleder brann Per Kristian Laugtug til Nea Radio.

– Vi fryktet en stund at en person var savnet, men fikk raskt på det rene at vedkommende var gjort rede for. Så vidt oss bekjent er det dermed ikke snakk om noen savnede personer i bygget.

– Det er ikke lenge siden det brøt ut en tilsvarende brann i et lignende boligkompleks i Stjørdal sentrum. Den brannen var påsatt. Har dere gjort dere noen tanker om det?

– Det å komme med en uttalelse vedrørende brannårsak er utenfor vår jurisdiksjon. Vi konsentrer oss om jobben som skal gjøres, sier Laugtug.

Saken fortsetter under lydklippet

Ikke spredningsfare

Det blåser kraftig på Stjørdal tirsdag ettermiddag og man fryktet at brannen skulle spre seg i den omkringliggende bebyggelsen.

– Det er ikke spredningsfare på stedet nå, men det er fremdeles mye røyk så vi oppfordrer naboer om å holde vinduer og dører lukket. Brannen er under kontroll og det er en ren etterslukning vi holder på med nå.