Den 3. mars 2022 inviterer SJ Norge til lansering av nye togsett på Rørosbanen. De siste 30 årene har diesel motorvognsettet type 92 blitt benyttet på Rørosbanen, Meråkerbanen og Trønderbanen, et tog med plass til 136 passasjerer, ifølge Norske tog.

Med innkjøpet av i alt 14 nye bimodale togsett Type 76, vil kapasiteten vil nærmest doblet til plass til 241 passasjerer. Samtidig vil disse togene kunne kjøre elektrisk på elektrifiserte strekningen, og på diesel på ikke-elektrifiserte strekningen.

- Type 76 er moderne tog som både har god plass, samt at de oppfyller kravene til universell utforming. De reisende vil oppleve at det er mindre støy fra togene, samt plass til flere sykler og bagasje, skriver markeds- og kommunkasjonssjef i SJ Norge, Hilde Lyng, i en pressemelding.

Rutetider for toget Foto: SJ Norge

Selv om lanseringen foregår på Rørosbanen, vil de som måtte ønske det kunne gå på fra Trondheim, ettersom toget går i normal rute samtidig.

- Fra Røros blir det servert middag om bord, i Alvdal kaffe og kake og på Elverum en kveldssnacks. Vi har reservert en egen vogn til våre gjester, skriver Lyng.