De konsesjonene som nå er gitt kan samlet bidra med om lag 44 gigawattimer (GWh) i årlig fornybar energiproduksjon. Det tilsvarer forbruket til om lag 2200 husstander.

Men i Tydal ble det avslag. Her er vedtakene:

Lødølja kraftverk i Tydal

Departementet har opprettholdt NVEs vedtak om å ikke gi konsesjon til Lødølja kraftverk. Kraftverket kunne bidratt med en årlig produksjon på om lag 15,9 GWh. Departementet mener at Lødølja kraftverk vil ha for store konsekvenser for reindrift, landskap og andre interesser sett opp mot fordelene.

Styttåa kraftverk i Tydal

Departementet har omgjort NVEs konsesjon til Styttåa kraftverk til avslag. Kraftverket kunne bidratt med en årlig produksjon på om lag 1,8 GWh. Departementet mener at Styttåa kraftverk vil ha for store konsekvenser for reindrift og andre interesser sett opp mot det begrensede bidraget til uregulert fornybar energiproduksjon til en relativt høy kostnad.

Tidligere avslag for Møåa

I begynnelsen av november sa departementet også nei til utbygging i Møåa, også det i Tydal. Det planlagte kraftverket kunne bidratt med en årlig produksjon på om lag 4,6 GWh. Departementet mente at Møåa kraftverk vil ha for store negative konsekvenser for fisk, landskap og andre interesser, sett opp mot det de beskriver som relativt beskjedne bidraget til uregulert, fornybar kraftproduksjon.