Kort oppsummert

  • Over 500 000 gjester ventes til Grüne Woche, en internasjonal landbruksmesse i Berlin, med 1400 utstillere fra 61 land.

  • Førti trønderske utstillere deltar, inkludert Anita Rennemo Galåen fra Galåvolden i Røros, hvis pinnevafler skaper stor interesse.

  • Trøndelag oppnår økende internasjonal anerkjennelse som en gastronomisk destinasjon, med Trondheim og Trøndelag som Europas første matregion i 2022.

  • Trondheim vil være vertskap for EM i kokkekunst (Bocuse d’Or Europe) i mars, med trønderen Håvard Werkeland blant deltagerne.

  • En konkurranse på Grüne Woche tilbyr vinnere en drømmehelg i Trøndelag, noe som styrker regionens tiltrekking for matglade turister.

Oppsummeringen er laget av AI-verktøyet ChatGPT og kvalitetssikret av våre journalister

Over 500.000 gjester er ventet til messehallen i Berlin, der Grüne Woche foregår denne uken.

1400 utstillere fra 61 land deltar på den årlige internasjonale landbruksmessa der produsenter og distributører møter fagfolk og vanlig publikum.

Midt inne i dette mylderet finner vi førti trønderske utstillere - og en av dem er Anita Rennemo Galåen fra Galåvolden i Røros.

Dette er andre året hun deltar på messa og spesielt pinnevaflene fra Galåvolden har vekt stor interesse. Faktisk så stor at produktet havnet i en av byens største aviser.

Vafler fra Galåen finner veien til tyske avisspalter.

Trøndelag får stadig mer internasjonal oppmerksomhet som en gastronomisk destinasjon.

I 2022 fikk Trondheim og Trøndelag, som første region i Norge, status som europeisk matregion.

Høsten 2023 var Trondheim vertskap for oste-VM hvor den trønderske osten Nidelven Blå fra Gangstad Gårdsysteri vant og ble kåret til verdens beste ost.

Dette skjedde i konkurranse med 4500 andre oster.

I mars er Trondheim vertskap for europamesterskapet i kokkekunst (Bocuse d’Or Europe) hvor Årets Kokk, trønderen Håvard Werkeland skal kjempe mot 19 av Europas beste kokker.

Seniorrådgiver Oi! Trøndersk Mat og Drikke AS , Ida Lee-Wright skriver i en pressemelding at med alt dette ser vi også at stadig flere matglade turister finner veien til Trøndelag for å få unike måltidsopplevelser.

I Berlin får besøkende også muligheten for å vinne en drømmehelg for to til Trøndelag. Den som vinner drømmehelga kan velge mellom Røros, Øyna på Inderøy, Øyriket Hitra-Frøya eller Trondheim som reisemål.

Hør intervju med Anita Rennemo Galåen her: