Tydal grunneierlag og Tydal JFF søkte om 130.000 kroner for å lage en DVD som skal promotere sportsfiskekommunen Tydal. Fiskekjendis Cato Bekkevold er hovedpersonen, og filmen vil følge ham på en fisketur rundt om i kommunen.

- DVD'en er i sin helhet viet fiske i stille vann etter ørret og røye, da elvefisket i Tydal er godt kjent fra før. Det er lagt vekt på at alt av fiskemetoder er godt forklart, og at både unge og gamle, nybegynnere og eksperter av begge kjønn vil ha utbytte av dette. DVD'en har som målsetting å

- sette fokus på Tydals fjellverden som attraktivt område for sportsfiske

- inspirere til at flere tar opp sportsfiske som fritidsaktivitet

- vise aktuelle metoder, både velkjente og mer ukjente, teknikker og utstyr samt hvordan dette brukes i praksis. DVD'en er spekket med verdifulle praktiske tips, sier Cato Bekkevold.

I tillegg søker også DVD'en å bidra til spre sunne holdninger for en fornuftig og ansvarlig forvaltning av norske naturressurser uten å bli belærende.

Målgruppa er først og fremst unge og nybegynnere, men her vanker det rikelig med tips til også mer erfarne sportsfiskere.

-Selv om fisket foregår i Tydal, er faktadelen universell og utstyr og metoder fungerer like bra enten man fisker i Oslomarka eller Femundsmarka, eller på Finnmarksvidda eller på Hardangervidda. Ergo er det ikke en DVD som bare har lokal interesse, men som tar for seg fjellfiske på mer generell basis og favner vidt både hva utstyr og metoder angår, og følgelig er høyaktuell uansett hvor man befinner seg i landet, forklarer Bekkevold.

-Underveis i filmprosessen har vi hatt med oss både unge og nybegynnere for å vise nettopp at sportsfiske er en folkelig aktivitet som passer for alle.

Mye tid har blitt lagt ned i å få unike undervannsopptak av fisk. Her får man se storørreten hogge, røyestimer følge etter, krystallklare bilder av når ørreten slafser i seg marktugga, røye i gyteadferd samt mye mer.

Dette er ingen nerdete fluefiskefilm der man bruker en halvtime på å diskutere fargenyanser i Antrongarn, men derimot en film der folkelige metoder som sluk, mark, isfiske og dorging er viet mest plass.Kanskje den første filmen der det folkelige fisket etter Norges mest populære sportsfisk er presentert på en måte slik at Ola og Kari lett skjønner hvordan man går fram ved vannkanten i de fleste aktuelle fiskesituasjoner, sier Bekkevold.

Tydal Grunneierlag og Tydal JFF håper å ha filmen klar til Camp Villmark 2016 (den tidligere "Villmarksmessa"). Det vil også bli laget en teaser som kan benyttes på youtube og andre sosial medier. Dessuten skal DVD-en selges sammen med sluksettet "Cato's utvalgte", og 2000 eksemplarer av filmen vil bli lagt i en eksklusiv versjon av denne slukboksen. - Det vil også bli mulighet å selge DVD'n separat i de samme butikkene som selger settet. Ellers vil den bli til salgs på messer og på nettsider, heter det i søknaden.

Filmprosjektet har ei total kostnadsramme på 440.000 kroner. De to organisasjonene søkte Tydal kommune om 130 000 kroner. Mandag gikk formannskapet inn for å støtte prosjektet med 80.000 kroner.

Hør intervju med prosjektleder Ivar Flakne fra Tydal Grunneierlag:

Hør intervju med ordfører Ole Bjarne Østby etter formannskapsmøtet: