Med 36,4 prosent av stemmene - en fremgang på 16,4 prosentpoeng fra forrige valg, så er den lokal lista «Fremtiden Holtålen» valgets vinner i Holtålen.

Listetopp Arve Hitterdal har hatt ordførerklubba i fire år og støtteparti denne perioden har vært Senterpartiet og tildels Pensjonistpartiet.

Senterpartiet snudde

Tirsdag slapp Senterpartiet nyheten om at de denne gangen har hatt samtaler med Arbeiderpartiet i etterklant av valget.

Disse samtalene har båret frukter og på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag kunne de informere at neste periodes ordfører i Holtålen kommer fra Arbeiderpartiet og heter Jan Arild Sivertsgård med Senterpartiets Liv Grete Heksem som vara.

Skuffet

Dermed er perioden med ordførerkjede og klubbe over for Hitteredal, som synes det er litt merkelig at samarbeidspartner Senterpartiet ikke en gang har tatt en telefon for å sondere mulighetene for å videreutvikle det de startet på for fire år siden.

Likevel er han ikke enig i at det var en skikkelig blåmandag - eller rettere sagt blåtirsdag han våknet til i dag tidlig.

– Absolutt ikke. Jeg synes Fremtida Holtålen har fått full uttelling for det vi har stått for hele perioden. Jeg tror ikke jeg kunne vært mer stolt av valgresultatet, sier han.

Hør intervju her: