Hør intervjuer med Svein Otto Nilsen (PP)og Roar Atle Jakobsen (INP) nederst i artikkelen.

Interne møter

De små partiene ble valgets vinnere. I Trondheim har pensjonistpartiet i dag hatt møter hvor de bestemte seg for å gå i forhandlinger med Høyre og Kent Ranum først med sine tre mandater. Da gjenstår det å se hva Roar Atle Jakobsen i Industri og Næringspartiet bestemmer seg for. De har hatt møter internt utover tirsdagskvelden for å bli enige om hvem de vil støtte. Både Jakobsen (INP) og Svein Otto Nilsen (PP) er pensjonister som altså nå kan avgjøre hvem som blir Trondheims neste ordfører.

Rødt uaktuelt

-Mange journalister er spente på hva pensjonistpartiet vil gjøre, sier Svein Otto Nilsen (PP). Nilsen sier at de kan samarbeide med de som vil, selv om han mener et samarbeid med Rødt kan være vanskelig.

I fylkestinget bekrefter Nilsen at de har startet ett samarbeid med borgelig side, men holder det fortsatt åpent. Han håper på at Krf og INP også vil være med i et samarbeid slik at de klarer å få et flertall.

Debutant

Roar Atle Jakobsen i Industri og Næringspartiet føler at det debuterende partiet har blitt godt motatt. Han er ny i bystyret og kan med sitt mandat være med på å påvirke hvem som blir Trondheims neste ordfører. Men hvem han vil støtte får vi ikke vite før onsdag kveld.