Onsdag kveld ble det kjent at Fylkeskommunen bevilger 420.000,- kroner til en storstilt satsing for barn og unge i Tydal.

Går over tre år

I høstferien arrangeres det nemlig viten-camp i Tydalshallen, og ordfører Jens Arne Kvello mener dette vil bli et polulært tilbud til ungdommer i hele Værnesregionen.

– Dette er et prosjekt som går over tre år. Første året håper vi det kommer om lag 600 deltakere, 1.000 neste år og så 1.500 det tredje året, forteller ordfører Jens Arne Kvello.

– Det at vi nå får støtte fra Fylkeskommunen gjør at vi kan invitere store navn og bedrifter innen teknologi.

Ønsker flere teknologi-studenter

Tilbudet er gratis for alle ungdommene i hele Værnesregionen, og det kommer til å bli satt opp busser, ifølge ordføreren.

– Vi har jo stort behov for mer teknologi og flere som velger å utdanne seg i denne retningen, da vi både har Aurotech og Tydal Datacenter, sier Kvello, som håper at en slik viten-camp kan inspirere ungdommene.

Kari Anita Furunes, som er hovedutvalgsleder for utdanning og som sitter på fylkestinget for Senterpartiet, tror også dette kan bidra til at flere ungdommer søker seg til utdanninger innen teknologi.

– Dette er interessant og jeg tror mange vil prioritere dette. Vi får besøk av store og kjente aktører, og det blir konkurranser innen legobygging og mindcraft, og apokalyptisk verksted blant annet, sier Furunes.

Hør hele intervjuet med ordfører i Tydal, Jens Arne Kvello, og hovedutvalgsleder for utdanning, Kari Anita Furunes, her: