I helgen ble det kjent at Ingar Lien (64) gir seg som redaktør og daglig leder i Selbyggen.

Han har hatt stillingen siden 2017 og har vært ansatt i lokalavisen siden 2014. Før det jobbet han 13 år i Nea Radio.

Lien sier det ikke ligger noe dramatikk til grunn for at han nå har sagt opp jobben, men at dette skyldes stor arbeidsbelastning over lengre tid og at han gjør dette rett og slett for å unngå å møte veggen.

– Det har vært en veldig belastende vinter og vår med mye å gjøre, både på jobb og utenfor jobb, som gjorde at totalen ble for stor, sier han.

Stor utvikling

I en artikkel i nettutgaven til Selbyggen står det at avisa har gjennomgått en sterk utvikling de seks årene Lien har sittet ved roret.

– Papirutgaven har fått et vesentlig større volum, og fokuset på nettside og digitale plattformer har økt voldsomt, og det største løftet kom i 2020 da to nye journalister ble ansatt og ny nettside ble opprettet, samtidig som papirutgaven ble løftet med ny layout, skriver avisen.

Ingen pensjonist ennå

Det er ingen ordning med avtalefestet pensjon i Selbyggen, og 64-åringen ser gjerne for seg enda noen år i arbeidslivet før han går over i pensjonistenes rekker.

– Jeg kunne vel tatt ut pensjon om jeg har villet det, men jeg føler at jeg har mer å gi når det gjelder arbeidslivet, så jeg tror ikke jeg er ferdig, sier han uten å ville utdype hva han skal finne på nå.

Ferier til gode og opparbeidede fridager gjør at Lien går på dagen.

Maiken Gjærevold Woldseth er konstituert i stillingen som redaktør og daglig leder i Selbyggen.

Hør intervju med Ingar Lien her: