Foto: Karin Jegtvik

Nea Radio har hatt en vellykket og ambisiøs satsing i flere år, med en inntektsvekst som har gått fra 6.2 millioner kroner i 2017 og til over 15 millioner kroner i 2021. Kanalen opplevde blant annet stor vekst i bingo-inntektene under pandemi-perioden.

– I bakkant av pandemien ble inntekts-situasjonen mer krevende enn vi hadde sett for oss. Annonseinntektene fortsatte å vokse men vi fikk nedgang i bingoinntekter. Sum driftsinntekter endte på 14,4 millioner kroner, cirka 1 million dårligere enn 2021, sier daglig leder i Nea Radio, Stian Elverum.

– Med kostnader på 17,7 millioner kroner ble dermed driftsresultatet dårlig. I sum har kostnadene ligget for høyt i forhold til det vi har klart å få til av inntekter de siste to årene, fortsetter Elverum

Nea Radio konsoliderer nå driften og har tatt grep både i andre halvår 2022 og nå i 2023. I 2024 er målet å gå med overskudd.

– Med bakgrunn i den økonomiske situasjonen har ledelsen jobbet med både inntekts- og kostnadstiltak, men likevel klarer dessverre ikke Nea Radio å komme på pluss-siden resultatmessig uten å redusere bemanningen, sier styreleder i Nea Radio, Henning Johansen.

Det er dermed besluttet å nedbemanne med tre årsverk; én stilling i markedsavdelingen og to i redaksjonen.

– Vi skal fortsatt lage en god og profesjonell kvalitetsradio for Trøndelag ved å være en troverdig og seriøs nyhetsformidler og skape opplevelser og underholdning på lufta, sier ansvarlig redaktør i Nea Radio, Karin Jegtvik.

– For oss er det viktig å være til stede og aktuell for lytterne våre, fortsetter Jegtvik. Og vi skal samtidig ta godt vare på våre ansatte, både de som blir igjen og de som dessverre slutter, forsikrer Jegtvik.

I dag har Nea Radio nesten 70.000 ukentlige lyttere fordelt på flere kanaler; Nea Radio, NeaRadio+ og NeaTrønderHits, som sendes på både DAB, FM og nett. På nettavisen www.nearadio.no har vi mellom 50 og 100.000 sidevisninger i uka.

Nea Radio er nå landets tredje mest hørte lokalradio, kun slått av Radio Metro og The Beat som begge holder til i Oslo.

I 2022 hadde Nea Radio til sammen 12,2 årsverk.